盲目支持同唔承認錯誤,或會破壞抗爭者一直以黎賴以成功嘅self-correction機制

743 回覆
1439 Like 82 Dislike
721 811
問題係而家個個係記者 重要全世界都影住佢比人打我地阻住救援 國際觀感只會覺得我地係暴徒 而淺黃個班都會想割席 我地做咁多野文宣野拉攏民心又有乜用 唔係指責 只係想搵到共識下次點做好d 巴打唔好咁嬲
支持
依家情況就係咁
又話咩要好聲氣d 認返次錯聽下意見檢討係咪真係咁難?
大佬佢根本冇提過要唔要道歉 唉 咁樣落去真係會輸
你嘅意思係,做錯咗,不過唔想俾人鬧,噉我冇嘢講喇。謝謝你!
help push
五大底線
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
5. 冷靜,不被帶風向,要獨立思考
求求大家唔好再執著於捉鬼

鬼一定有,唔會捉得晒
今次捉到既鬼唔會係第一隻
更加唔會係最後一隻

我地有連儂牆,撕一貼百

中共有防火牆,捉一滲百

捉鬼唔係重點呀大家
提醒同路人提防就夠

利申 其實打鬼/狗並唔反感
但我唔希望大家係咁既氛圍下打
好易失去理智,anyway 核爆都唔割
慶幸我身邊既和理優都話星期六會再入機場

818見!五大訴求,缺一不可!
你要自我修正咪繼續修
依家問題係有人分化鳩割呀
修正會修到鬧隊友架咩?
下次唔好pls
建議唔好入機場一段時間,等事件淡化左先。

至於道歉,一定要去做!
琴日既事確實系影響到遊客,並會令一d人反感。 我地正因為無大台,所以各有各做下有失誤好正常。 不過抗爭者系一個群體,好似紀律部隊甘一人犯錯,會影響成個部隊既聲譽(警察系好例子。 我地都一樣。 做得唔好可以檢討,道歉,要改善既地方就要改進。 承認不足之處系要好大勇氣,但真誠道歉系必須,至少 show 到我地系有擔當,會謙虛地承認不足,然後改進。

呢一點好重要,唔好好似班政府高層同警隊甘樣,死不悔改。 抗爭者就係要同佢地唔同!
睇嘢咁極端 巴打你都係唔好嘥口水
衝動派
推,不割席,不分化
根本唔係要插一個人或者一班人
而係要插一件事或者一種做法

如果比人屌同屌人兩方都唔肯分辨對人同對事嘅話 運動必死無疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞