盲目支持同唔承認錯誤,或會破壞抗爭者一直以黎賴以成功嘅self-correction機制

743 回覆
1439 Like 82 Dislike
承認錯誤同割根本兩樣野
承認錯誤咪姐係搵人出黎屌
搵邊個出錯
講左有進步空間仲想點,捉哂有份出黎既前線比警察好唔好?
你割就真係玩完,叠埋心水等社會信用評級監控,因為下次唔會再有勇武出嚟,你今次一割,佢哋就會被秋後算帳捉晒坐監,無勇武架啦
次次一有威脅到政權嘅活動出現,
就有民意燃衝出黎大叫,停手呀,失民意啦失民意啦,
都唔知係五毛定真心膠,
係咪真心覺得有抗爭方式係有效得黎,
而又乜人都影響唔到?
遊行靜坐都會阻路俾人屌架啦
唔係話民意完全無用,
一黎民意早已經歸曬邊唔會轉,中立花生友要黎都廢,
二黎香港又唔係民主政府,幾時聽過民意,
仲想單靠攬住民意過世?
文宣到有700萬人一齊遊行,政權就會屈服?
文宣到全世界強烈譴責,佢地就會出兵幫手打政府?
有無人救過死左好多人嘅烏克蘭、蘇丹、新疆?
自己香港要靠自己救,唔係齋有民意就得,
任何威脅到政權嘅方法都要試,
唔好本末倒置,因為民意勒索而乜都唔敢做,
各有各做,出核彈都唔割
認同!
不割席、不指責
唔代表盲撐、唔需要檢討!
有d人講一句唔同意/想討論檢討
就比人話分化撚
我覺得話人果d人先係真正分化撚
踢緊同一場波,互補長短啦,有錯就改有鑊就補
就係你呢種人搞到討論完全不能進行
完全係我嘅心聲

我真心相信大家都想贏 不論局勢有幾咁惡劣都好 都一定要團結

做得唔好唔緊要 諗下下一次可以點做好啲 點樣可以避免到同樣事情再一次發生

我唔敢話尋日嘅決定係錯誤 但我相信每一個都需要有承認自己不足嘅勇氣 我地先可以一齊進步 一齊翻盤 一齊贏!

大家加油 諗返過去兩個月我地係點樣一齊走過 未來嘅路大家要更團結先可以繼續走落去
推!
繼續支持 繼續改進
Pish
目的唔係要屌人 而係要知道有咩地方可以做得更好
否則只會變成一個dead loop
呢個唔只係一個人嘅責任 Together as a whole 大家都可以喺自己嘅崗位再好啲
我相信大家嘅目標係一致 所以每一次都要更加團結
共勉之
唔會承認錯誤,但有進步空間
係咁多,割完場運動可以結束
承認錯誤同割根本兩樣野
承認錯誤咪姐係搵人出黎屌
搵邊個出錯
講左有進步空間仲想點,捉哂有份出黎既前線比警察好唔好?
目的唔係要屌人 而係要知道有咩地方可以做得更好
否則只會變成一個dead loop
呢個唔只係一個人嘅責任 Together as a whole 大家都可以喺自己嘅崗位再做好啲
我相信大家嘅目標係一致 所以每一次都要更加團結
共勉之
勇武係辛苦呀,但做既野就一定岩哂? 勇武唔會做錯野?
而家唔係屌你呀,係叫你有錯要做檢討要改善呀
唔做既你同777,狗有咩分別呀? 明未呀?
有錯可以改,但而家係批評打人打得唔夠好,定批評打人本身?批評打人就係割席啦,真係想修正嘅,畀個方法前線以武制暴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞