盲目支持同唔承認錯誤,或會破壞抗爭者一直以黎賴以成功嘅self-correction機制

743 回覆
1439 Like 82 Dislike
佢拎得棍就有暴力劇本
當然也包括阻旅客劇本

其實你就算打傷佢,同你講 地球 幾十億人口 都相信無咩人會企係佢果邊架啦
根本為地球除公害
由84年成個世界中晒中共聯合聲明計,其實中計唔緊要,重要係諗對策唔好再中計
討論應該著重返係論點,咩身份咩背景既人講既根本唔重要

有錯要認要改
唔似得林鄭同黑警咁死不認錯
對家會自動幫你spin
大家應該不停學習

唔好下下屌人分化割𥱊

大家都唔係天生革命者係咪?
做錯有咩咁出奇
最緊要係不改進
關於機場禁制令反思
https://lih.kg/1469410
一齊開出嚟傾?
你意思係呢件事反映嘅其實係成個運動上結構性嘅問題?
樓主你講講個運動上你覺得唔對路嘅基礎性原則先?
同意
有人屌你地仲想點...起碼仲有肯屌
如果真係屌都廢事就真係玩撚完
你寫清楚咪得
好似出面咁講 唔係為示威者道歉 係為政府既不作為同陰濕造成既不便道歉
講真 就係因為有勇武,所以先會感召到 大量和理非 再次享應行動

如果又話轉番純和理非模式,其實有無諗過 又走番舊路
咩和平是最大的武器???

其實好多 60,70,80後 心水更清,更明白 事實
係 我覺得沉晚嘅事反映個抗爭model出現結構性問題

唔係冇得解決 但係一定要正視
同意每個人都有底線

但你要做既唔係同佢地割,係之前點令到佢地唔好做過火,避免唔好發生呀

無本錢割
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
推呀
寫清楚
對家可以將布袋彈寫成鋼珠呀,寫清楚?
推!
終於有人講左我想講既野
主要問題係要大家都冷靜討論
次次有人提出意見就話係鬼
跟住咩都唔聽
我絕對唔會割席 但係真係希望大家虛心討論
勇武拎前途出黎搏 絕對唔係忽視你付出
但係要有改進先可以減少不必要犧牲
話以後唔撚再出嘅 和理非又好勇武又好
我希望你只係情緒發洩 唔係真係放棄呢場抗爭
大家都期待贏左之後可以以真面目相見 係咪?
條路好難行 唔好再內鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞