[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
咩阻遊客失民意個啲真係好on9,仲要係香港人,連台灣人都支持明白點解要咁做,香港人自我審查夠未
前機場職員有話兒

[勸世文]驕 兵 必 敗
https://lih.kg/1468689
訓唔著,推
心聲
[quote]
阻旅客離境:我今日無特別做行動去阻旅客離境,留意到有手足希望完全阻止旅客離境所以用推車封左路,但政府用左陰招唔停航班,等d損失落曬旅客到。
完全封鎖通道一定錯, 任何活動一定要留一條生路比人, 唔會發生同遊客正面衝突, 而且人流變慢一樣有塞既效果, 怒火只會轉移到過關時間耐

打公安
從來冇打過公安, 只係公安出現在唔應該出現既地方引起混亂

前線無理性、衝動?
係有熱血上腦成分, 任何時候都要控制情緒, 判斷環境, 行動前思考一下是為什麼目標而戰。幾十部CAM影住都仲出手就真係蝕底,記者不是朋友,也不是敵人,勿使用強光及LASER照向鏡頭。
不阻救護、不搞記者、不與政見不同既人發生打鬥、不傷平民
不流血、不受傷、不被捕
不分化、不割蓆、不篤灰

失敗主義
最緊要唔害怕失敗

捉鬼
任何情報都要FACT CHECK
控制現場,CALL 記者方為上策
即使發現係鬼都唔可以用私刑

機場撚狗
但我發現D人一見防暴警察就驚到咿嘩鬼叫, 係咁走番入機場大堂
其實駛乜咁驚,判斷現場人數同警察人數比例跟現場環境,攬炒環境之下根本唔駛太驚,你唔搞佢先,佢出手搞你機會一定少左。
估到你又係提天琦。你聽下大家意見先啦好嗎?
圍爐自high
驕兵必敗

梁天琦:別讓仇恨支配自己
係有旅客屌,只係你地睇唔到。你地咁大堆人,邊敢係你地面前屌?

唔係話你,只係中肯講返你知有咁嘅事。

不過已經唔重要,反正已過去,向前看。
不阻旅客不捉鬼
全日唯幾既理性有用post
818 818 818
核爆都唔割
又未至於唔駛理唔駛顧禮貌民心,我地都需要西方玩輿論,中間派、街坊幫手!!!
不過唔好睇得太重要,重要到局限哂自己行動!
開post 位巴打講得岩,文宣要做足,底線要調節!
必要時道歉又得,又時玩下藍絲狗d 屈人技倆屈落班狗度都得
好同意你嘅講法
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/1468629
幫推
唔好意思,好忙無睇直播,昨晚發生乜事,嚴重過811 少女比警察開槍打爆左隻眼??
https://lih.kg/1467188
連登好多打手 各位睇路 今日係大成功
唔好意思,好忙無睇直播,昨晚發生乜事,嚴重過811 少女比警察開槍打爆左隻眼??
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞