[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
大部分認同,推
Push
講得啱!我都唔明一場革命點解會有咁多動作潔癖
到底你地係搞緊革命定同政府扭下計就算?
無革命嘅心理準備,就唔好叫時代革命呢句口號!
係咁坐車出出入入咪得law , d 交通capacity 咁低
個公安比人影住你仲打就唔得啦 麻包袋打我不反對

大大力推

唔認同 但絕不割蓆

阻你飛剝奪左其他有需要旅客出入港。
如果有緊急需要既旅客離港 (i.e 屋企人重病要搭飛機探佢),但因為航班取消導致不能離港,呢個後果我地承擔唔起。

雖然我地爭取緊我地既未來,但今次實際上漠視左其他人需要。將心比心,我地訴求固然重要,但唔可以犧牲其他人既需求成全自己,長此下去只會不斷排外,得唔到更多人心支持。

支持和你飛,818大遊行
問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。
寫咁大編野,辛苦了。

我地一路抗爭係為左咩野????

光復香港,時代革命係咩意思?

阻人離境,AA 無停航,機場運作無影響,焦點不在訴求,到底宜家係為咩? 為抗爭而抗爭?

係做得唔好,係要改善,我地都係香港人,唔想輸。

唔好下下話人割蓆,冷氣軍師,尊重前線。

唔通睇住你地送頭送死唔出聲?
P牌仔大力推
今日會去機場既各位手足
既然機場塊板都可以係假
我地更加要將正確既資訊
傳達比在場既旅客
塞爆機場既同時將個波射比政府同機管局
問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。
幫推有用post
形象係好緊要 冇民意係唔會贏 我地一開始堅守既鐵律就係和理非結合勇武 而加變左勇武主導哂 變翻14年係咁屌和理非冇用

大家冇一巴巴打落 純粹係往事不究 但反省點樣做好啲係必須

[研究認為,非暴力運動參與門檻較低,能集合的民眾力量,涵蓋到不同社會階層,有效鼓動中間派市民上街,較易取得人數上優勢。

數據顯示,參與非暴力運動的平均參與人數,是暴力的四倍;而非暴力運動的成功率,就是暴力抗爭的兩倍。]

要贏既就要顧及埋民心 唔好唔記得和理非勇武係缺一不可 而加最緊要係回歸和理非 唔好再用人鏈阻旅客 和平集會 和平遊行 set死線 至再塞機場
推 612 721 811

終於有個post講得啱
熱門嗰D分化post由得佢沉啦
好撚重要!!!三招教你拒做人頭豬
https://lih.kg/1469178
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞