[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
Push
全中
大家清醒下
push
721 811
問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險。」

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。」
機管局說,任何人亦不得在機場出席或參與任何在機管局指定地方之外舉行的示威、抗議或公眾活動

麻煩大家睇清楚呢句,唔好比人帶風向!
推 邊個再嘈話失敗點點點我就屌佢老母 煩撚到
Push
Push
612 721 811
黑警又扮示威者打人
冇話唔准去接機吖!

世界警察及消防大賽
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AD%A6%E6%B6%88%E9%81%8B%E5%8B%95%E6%9C%83

今屆由8月9-18日在成都舉行,現時每天都有參賽完的健兒乘機返港,所以我們去 機場夾道歡迎香港警察健兒凱旋歸港吧 👏😄,請留意成都飛來的班機 😉

[black]如想迎接消防但又唔想迎接黑警,可用以下接機歡迎詞:[/black]

熱烈歡迎世界警察及消防大賽健兒凱旋歸港
消防 加油!
[black]黑警 仆街![/black]
想屌就屌,我無所謂,但唔該你睇曬先

尋晚你地討回咗啲乜嘢公道?機場已經變到同還眼無關。

(係我地推翻暴政既革命,前線最理性)

暴政就梗,但邊個define呢次係一個革命?有邊一次革命係無大台無領袖成到事?機會率有幾高?革命唔係咁簡單,唔係靠堅毅靠唔死心就成到事。
前線最理性?明眼人都知尋晚前線比對家煽動,t-shirt係一早預咗你刮出黎,成壇嘢俾人棟到一棟都無,唔好又賴失敗主義。

我知大家好憤怒,好氣餒。我唔係想打擊自己人,但唔該你地好好地坐低同其他人傾一傾個長線策略。老共最叻玩陰濕野,我地一定唔夠老共狗西。講勇武,莫講話老解,啲速龍狗一野就殺曬我地。死守一點磨爛蓆係無意思。
G20後亞洲其他國家好耐都無出過聲,打得贏老解既只有美軍。
你想將個運動推到呢一步只有考玩政治、玩策略。
有時間聽下城寨分析局勢,會有幫助。

岩聽就聽,唔岩聽就算。
勿忘同行手足一路走過來的付出
烈士的以死相諫
甚至係一世無法癒合的傷痕
五大訴求
缺一不可
追究到底
信念一定要堅不可催
光復香港 時代革命_
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞