[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
又話核彈都唔割,出面啲分化撚收皮啦
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
冇話唔准去接機吖!

世界警察及消防大賽
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AD%A6%E6%B6%88%E9%81%8B%E5%8B%95%E6%9C%83

今屆由8月9-18日在成都舉行,現時每天都有參賽完的健兒乘機返港,所以我們去機場夾道歡迎香港警察健兒凱旋歸港吧 👏😄,請留意成都飛來的班機 😉
721 811
確實可以將不利既野推返落去班臥底度
轉載:
問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,可以再改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險」。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。」

對唔住,7.21、8.11血仍未乾,有人爆頭,有人失明,有人俾黑警打到成地血都冇收手,之後我從來冇聽過,警方有道歉有撤查。

以上,全部係黑警同林奠嘅對白,香港人已經好克制了。

人命?你睇俾黑警打到成地血嘅義士個樣,同埋呢個公安?現場有一句,喺大陸,你死撚咗啦。

信焉。

#不篤灰
#不分化
我無野講
贏到開巷
[公投] 817機場or紅土?
https://lih.kg/1463062

612 721 811

不分化 不割蓆 不篤灰
五大訴求 缺一不可

陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
我驚既係你塞多幾日 旅客唔再體諒 香港主流都開始唔認同個抗爭手法 政府再出黎強硬清場 捉你百幾人 打傷你幾百人 之後連機場呢個我地最後既牌都冇埋 成場運動好似佔中咁從此完結

塞唔緊要 搞清順序 和理非先 清楚表達訴求 講明死線 將個責任明明白白轉介政府

如非必要 盡量唔好用人鏈阻旅客 比人觀感係針對佢地 而係好似第一日用人數

但最最最重要係和理非抗議 SET死線同預告升級!!開定條件 講清楚唔回應既後果 ! 真係塞既時候 只講五大訴求 不回應不停止!

唔好再講香港加油 黑警可恥 我地唔係出黎圍威喂 我地係目標為本
push
其實真係無乜遊客屌鬼,琴日啲差佬黎個陣我同個fd去叫啲遊客唔洗驚同小心啲,同其中一個傾計佢不知幾開心話係個good experience of this trip,行到勁出係到食花生。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞