[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
推!!!!!!!!
今日收獲:

大陸記者 無申請簽署 過期居留 參與非法活動

警察想打手無寸鐵女士 示威者救該名女士 警察舉佩槍想殺人 及非禮

公安扮示威者製造騷亂及影大頭
有料
推 呢啲先係人話
從來無見過藍絲話要割嘅
有乜嘢就做dirty work 射哂落對家度

光復香港 以死相搏
唔係講政府工,係講警犬民建聯藍絲page大公報公安等 表達得唔夠好
要學識借力打力

鬼唔洗捉 捉唔晒
只要冷靜 忍耐唔郁手
睇實隻鬼 拉住佢唔比佢郁手
隻鬼係無 作 用!

團結就是力量
不分化不割蓆不篤灰

對準政權
五大訴求
缺一不可

軍事政府
中共警察
濫殺無辜
好重要,一定幫推!
好重要,一定幫推!
講得好
推!
好重要,一定幫推!
好重要,一定幫推!
絕不割蓆,唯要改進

我地唔會割蓆,但我地亦都會持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩建議大家投票解決,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所以社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦可常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股動力,但亦要避免比仇恨支配行動,每一場運動係要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,努力去自省,去檢討自己,去改善下一步先係重點。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,我亦唔會去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要認,認完就要反省,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去承認,唔去反省,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。
「機場撚狗:最後我要講,今日係贏到仆街。今日證實左狗係唔敢係機場亂來清場。我呢兩個月無試過好似今日咁唔洗跑住走比人清場(班狗就算入左機場都好快走同唔敢用tg,無辨法有效清場),今日仲要撚完狗望住班狗走(有手足出左機場唔小心被捉)。所以政府唔清機場會死,清機場一樣死,我地已經渣撚住左政府同中共個春袋啦。」

出左清場令
出左清場令
出左清場令
好重要,一定幫推!
不過要多D文宣打輿論戰
唔捉係最好 但總有手足會去捉 因為我地無大台
推,連登TG 以外嘅地方都正正常常,係呢邊狂屌狂分化
喺制度敗壞、極權統治嘅社會下
仲有愛與和平感化政權?
仲要去譴責同路人?
仲有分化嘅本錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞