[抗爭思路]今日機場係我地輸? 錯啊,我地贏到開巷啊,我地要改變我地既思路

683 回覆
1581 Like 246 Dislike
十分同意,記住核彈都唔割,要好似對家咁學識轉移焦點
不割
睇下警
藍絲 點做
從不道歉
721 85 811

818 民陣大遊行
對,唔可以狗咁做,我哋又咁做,同狗無分别,我哋係人,民意才跟才支持。
同意! 我知大家血氣方剛, 加上對家好多潑火行動, 令大家好憤怒!
但, 要贏就係要冷靜同理性! 尋晚大家已經試過衝動嘅做法, 但既然引起咗咁多人反感, 就要反思一下係咪要繼續做落去!

認同, 遇到鬼, 除咗同佢埋身肉搏, 仲可以用連登仔最叻嘅(賤)嘴炮
有禮貌地諷刺、或者真係粗口式鬧都冇所謂, 但總好過尋日嘅「行刑」

勇武嘅前線, 多謝你哋仲肯行出嚟..
但如果想再行落去, 一味死衝係冇用...物極必反...
假如你哋真係, 真係要繼續捉鬼, 我有一策!
「今日出機場嘅共識係真.和理非, 所以今日邊個帶頭要衝要塞, 佢就極有可能係鬼。但, 我哋唔係要即刻武力制裁佢, 冷處理佢就好了! 到時個個都靜, 得佢一個話衝, 大家都會知咩事! 真係我哋呢邊嘅人, 係應該要知、同有共識地今日(第三次)係和理非! 」

利申: 拋磚
唔係要割,係要醒要改,下次唔入局
Push

狗仔都做到不分化不篤灰不割蓆不指責
大家可唔可以為左香港放下放底自己既道德潔癖一陣
難聽D講你咁同5毛有咩分別
5毛就係咩都鳩UP 鳩賴人
咁樣圍班外國遊客幾咁難睇你又唔知
唔係因為暴政就可以做咩野都合理亂黎
係人都知政府不公, 但都要守法律架 做好自己公民責任架
岩呀 放低果d無謂的底線
大部份都好認同
去到今時今日已經係一場革命
無一場革命係可以做到完美同清高
對家用陰招 你都一定要用陰招去拆翻
我覺得塞離境 你睇翻gain and loss
你可能會輸咗某部份嘅香港同外國旅客民意
但係你贏咗一張好緊要嘅籌碼
唔可以因為一個loss就放棄成個收獲
推!加油!唔割!
尋日既事件其實令到大眾覺得矛頭唔係我地打人或者阻人打人
而係安排uc 既政府做既野係令到示威者有d 咁既行為
推!
繼續呃自己
唔認同,但不分化。

明明機場係和你飛主場,點解要變阻人飛。

如果我係旅客,我實係心入面屌鬼!

勇武係機場不適用,和理非主場!
核彈都唔割
係 唔好再搞旅客 比人入哂位
前日連登95%唔贊成塞鐵
主辦單位從善如流取消

旅客絕對有登機權
旅客冇錯 旅客可能有各種緊急理由要出境

已經唔係阻唔阻到人嘅問題!

示威者有審批旅客入境權?

冇獨立思考能力
明辨是非能力
同理心
自省能力

極度危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞