機場現場同我拉走個4眼金毛

2447 回覆
2479 Like 49 Dislike
原來3條1有得扮 你贏
一直都冇話救護送走嗰個人呢個決定唔岩,只係佢臨場既專業判斷唔夠客觀。唔係now鏡頭影到條友上車後擘大眼,我都以為佢就死
比紅媒拎住大家見死不救呢一樣野黎講就唔好啦
呢幾個阻住first aid 記者,圍住個中國人《I love hk》打足全晚,竟然冇人捉住個幾隻野。成晚都係佢地4個,我望住。
01影到四眼金毛上咗白車
側邊有律師陪同
佢係咪俾人打
尊重你
做戲做全套 容易落台
有冇人識佢 好想了解下佢之前係咪走咁前
要諗定下一步

連登仔記者會快做野
https://lih.kg/1466930

幫手推比記者會嘅人睇!
我只係想理性分析事件,阻人上機的行為係做得唔好,請問遊客有幾多人,香港人被克警使用過分武力,大多數遊客有冇出來指責,佢地的領士官,有冇出來指責克警和香港政府,遊客唔係長期留在香港,遲D走對佢地只會做成不便,但係阻遊客上機,會對政府和北京,航空公司造成壓力,北京要10月1日前清場,之後大清算,你看國泰就知道,所有參加過這場運動的人會有各式各樣的追究,過往的運動,日晒雨林,受傷的受傷,拉的拉,比克警圍打的多的是,但在機場有遊客,有機場保護市民,易守難攻 ,在機場大家只要捉鬼,拍攝佢地的所作所為,吳好分化,可長期抗爭,對抗一個不公義的政府,5年10年都可以,雨傘失敗在於長期留守,在機場無必要留守,只要機場講暫停,便可以回家,真正做到,不被捕,不受傷
記住所有手足共識:
1. 不傷害記者,不阻礙記者工作
2. 不傷害急救人員,不阻礙急救人員工作
3. 不任意攻擊一般平民及其財產
4. 不使用酷刑

如果有人太激動破壞共識,拉開佢一邊先
死都唔聽,有機會係狗扮示威者帶風向
獨立思考,唔好中伏

捉鬼正確方法 (PR最好睇)
1. 詢問
2. 控制,防止逃跑
3. 搵記者,由記者盤問(811記者問黑警扮示威者咁樣)
5. 睇證件、影相
6. 散水,不包圍

721 805 811

依條金毛咩人
極危險
唔理是咪鬼地方要高度戒備
攔救護車轉頭防暴出
屌啦
冇拉
黑警都唔知幾好禮貌講大道理
以為拍緊戲
聽日直接問
有冇警員戴口罩混入示威者中
一早話撚左係鬼 嗰班傻閪有呢又路又話唔割
條金毛做哂包頭走左
求下大家幫手推

與其諗塞機場對錯,不如諗8.16㩒錢經濟戰
https://lih.kg/1467538
做咩
真係我地手足嘅話一早俾狗圍毆啦
仲點會好聲好氣
不割 唔等於 鬼都不割

當然一定要證實係鬼先 割錯手足就仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞