(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (4)

755 回覆
21 Like 4 Dislike
四月尾去東北 唔知去邊個温泉好
有冇人試過宮島個邊溫泉?

因為買咗個pass係廣島博多嘅,但睇落得宮島個邊有溫泉區,本身想去福山個邊嘅鷗風亭但個pass又唔包,要買貴100蚊嘅pass先包
奥飛驒 平湯溫泉 もずもMozumo(PO2 #873)
藏王吧
泉質靚
溫泉如何 book 左晚
諗住新年同屋企人去由布院 睇緊二本之葦束 花由同玉之湯
有冇人可以俾吓評價 或者有更好嘅選擇?
主要希望有私人溫泉同高質素懷石料理
有冇人去過和倉浸加賀屋以外嘅旅館?

預算5萬yen兩個人一泊二食
有冇人住過花卷温泉 藤三旅館
想問下銀山溫泉值唔值得去?
上次去東北book唔到 諗住下年年頭去一次
溫泉多數留係房浸
露天嗰個夜晚落咗去一次
一個人都唔見 應該好少人去浸露天
佢房個溫泉同露天嗰個好似一樣泉質的
不過我覺得露天好FEEL D
越後湯澤
溫泉係咪唔入流
一條友下年2月完全book 唔到
唔識分
但係無臭蛋味應該流流地
係咪其實即係要近火山先係真
我都唔識
但係應該有臭蛋味同有一啲懸浮物先夠堅
但係湯澤最大優勢新幹線出入加大量滑雪場
淨係賣果兩點都夠殺
其實d人全部係房浸
露天自己包場仲正
我8月book2月都得返幾間有 幾辛苦先book到瀧見館
泉源類型分好多種,有臭蛋味𠴱種係硫磺泉,冇味唔代表流流地。

https://zh-tw.zekkeijapan.com/article/index/930/
越後湯澤喺舊年溫泉百選泉質排83,算一般啦
不過越後湯澤有泉源係硫磺泉,可能大家住宿咁啱無
硫磺泉最記得向川湯浸過𠴱次,個浴場彌漫一陣陣臭雞蛋味,個 sauna 房堅係有料,焗十分鐘出去浸落得冰水池,慢慢浸落去直至浸剩個頭,完全 feel 到血液迅速流回心臟𠴱下脈搏起動,起身再浸落個奶白色硫磺泉𠴱種感覺真係無懈可擊。
其實係
特別冬天落住雪

銀山溫泉live
有時好糾結草津銀山同城崎呢類溫泉區夏天又係另一種風味。

黎緊二月尾過完年會去城崎溫泉 stay 兩晚,希望仲係雪景啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞