(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (4)

755 回覆
21 Like 4 Dislike
佢估佢意思係台風號碼
日本氣象廳通常係叫號碼唔係叫名
應該唔係日期
冇比較會覺得鄙之座冇問題,但當比較過同 grading 既晚餐就真係好易比下去。
我好怕晨咁早人都未訓醒就有成枱早餐埋向面前真係好有壓力。
11月去東北,會住wespa樁山,乳頭溫泉休暇村,鳴子幸雲閣,源蔵の湯 鳴子観光ホテル(其實有諗過揀鳴子風雅)有冇巴打住過?
巴打book到房?我2月頭去早半年已經要book
十二湖,我11月去wespa樁山
Book左了 見仲有唔少房
我2月尾 完左雪祭 淡季
我頂佢個肺銀山溫泉歧視毒撚,迫住住鳴子溫泉
我都係send email問過瀧見館覆我話唔侵毒撚玩
過左個雪祭之後到復活節前真係超級淡季。
同我家人打算去大阪,老母指定要溫泉旅館(當年同佢去左次KUKUNA之後佢念念不忘)
三條友其實都係預每人1000-1500蚊左右一晚,唔洗私人,一家人要私人都冇用
去大阪區係咪都係去番有馬最好
因為想配搭番啲PASS去
但諗諗下阪京咁多一日PASS好似又冇需要

睇極都唔啱咁
有馬出名得黎近,但好似間間都唔啱筆直咁,得一間御幸荘花結係啱啲但我老母又話麻麻
定係我睇得唔好
城崎溫泉
上次去城崎溫泉住左呢間,成間旅館得5間房 房間好新好舒服 location 係7個外湯溫泉中間 去邊個都叫方便
旅館自己都有2個貸切私湯可以浸
http://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/138019/138019.html?scid=mi_trv_conf_dhbook_002
英文OK?
我一句日文都唔識

係旅館可以簡單英文加身體語言
職員一入房有用翻譯機同我講野 介紹間房設施
第2朝我仲有身體語言同英文 叫到旅館車我出返jr 站佢地好nice 我起身浸完外湯返去佢地就即刻上早餐俾我地食

樂天網站就靠google台灣網站教學做會員
之後用chrome翻譯估下估下咁去book
諗住二月去銀山溫泉依家book好穩陣
點知好多間已經無哂房
十月尾 book 二月既房已經太遲啦,仲要係銀山溫泉呢類冬季熱門區,早半年前已經開始要𥄫實啦。
舊年秋天11月去過
記得露天除衫個吓幾凍
但個日落真係好靚 成個溫泉有男有女啊姨
全部人望住個咸蛋黃慢慢落山真係好難忘

晚餐幾好食,有刺身有涮涮鍋,唔係個啲半自助。

不過我記得旅館附近無咩野行
只有夜晚可以問旅館借張毯出去訓係度觀星 不過一月去應該好凍
昭和館有冇巴打住過
淨係得返佢有房
咁我朝早去千疊敷行下再過去,book左佢個鮑魚陶板燒
乳頭溫泉住休暇村定大釜好?
你而家仲諗分分鐘到你要訂𠴱陣都 full 埋。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞