(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (4)

755 回覆
21 Like 4 Dislike
稚內Dormy Inn
又係因為玩到好夜,所以又係選擇酒店
但基本上平靚正既睇落都係得Dormy Inn
Twin大約每人9舊水連早餐
其實就算以Dormy系列嚟講都唔平,不過一分錢一分貨
首先溫泉水係靚嘅(就算係循環水)(不過熱到媽媽聲)
風呂亦都正正常常,居高臨下景色好,又有桑拿房
早餐亦算相當高質
不過都係頹住,如果筆直鬆動而又係自駕,俾多少少住旅館可能好D (非常後悔唔選擇喺利尻住一晚…)
la vista即係dormy inn既高級版
函館個間(無住過)評價幾好,主要都係睇budget做人

海峽之風就n年前佢新開個陣住過,間房非常非常大同豪華,野食就自助餐,可以接受
但個浴場行昭和風真心頂唔順,不過可以去本館啄木亭浸,但邊靚好多
但又咁講,佢又唔係特別平,點解我唔直接住啄木亭
如果你去得個幾日就出事
首先有仙台市一百萬人口同你陪葬
thxxxx,
海峽之風個昭和昭和好核突
咁如果當同價好似海峽之風好 dd...

啄木亭
onsen
room
food

海峽之風
onsen
room
food
我特登搵日文frd幫我出email問嫁sosad

或者我再等多幾個月問吓啦
有無北海道一泊兩食推薦
黎緊8月尾去仲未簡定邊間
大佬
去道咩都透露下啦
都係大路
札幌
函館
小樽
所以想睇睇個邊附近有無好介紹
我地會揸車所以偏少少都係問題
札幌定山溪
小樽朝里川
邊間好就上樂天日本睇評分大概知道有無伏
道南未去過唔識
新一個溫泉post,我竟然毫無心動感覺
岩岩做左少少research 去銀山我應該會喺呢4間揀
瀧見館(野食一流)
藤屋(裝修最現代)
古山閣(意大利菜)
銀山莊(配套最好?)

之前係想book能登屋 但我email問完係連waiting list都無得入 但上面呢四間我見官網好似都係未出到出年2月嘅時間表 想問吓咁多位 你地係會等官網出timetable先再book定會email問定先?同埋你地會揀邊間?

利申:同女朋友去 周年紀念+情人節
正常出左timetable 先book,人地都未出又點會比你優先book左先呢如果個個都send email去問,full曬既話,官網永遠都唔會有房放到出黎比人book架嗎

瀧見館巴打你試過?你係book邊種?我見佢都幾多 但全日文唔係好識睇sosad
今年一月去咗北海道滑雪中間唞咗兩晚
第一間定山溪章月
環境靚
唔記得咩時段大堂有免費啤酒乳酪可以睇住溪景慢慢嘆
早餐好味
晚餐差
露天風呂池好細同有塊板遮住溪景

第二間朝里川classe
第一次住洋式溫泉酒店
服務預期一樣唔會貼心無女將
房大多數都係洋式床位
晚餐食西餐但係比預期好
早餐自助餐一般貨式
環境一般對住滑雪場
露天風呂好大唔錯

下年二月會再去北海道
睇吓女朋友鐘意邊間多啲先
其實最想住能登屋 日本國家文物聽落好勁
我知呀巴打 我岩岩都睇左 我意思係睇吓女朋友想住藤屋定瀧見館sosad
巴打大概咩時候去?睇吓等你包完膠再book
book左十二月頭河口湖大池ホテル
第一次去河口湖 好期待
應該出年二月
黎緊10月book左酸ヶ湯温泉
同12月book左乳頭温泉鶴の湯同妙乃湯
諗起都
咁咪同我差唔多
我應該係十幾號至廿幾號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞