(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (4)

755 回覆
21 Like 4 Dislike
三朝溫泉/皆生溫泉有冇好推介
吟遊個格調唔係行頂級,最少你喺吟遊出入唔會好似花壇咁有Benz接送
有無巴絲住過越後湯澤啲溫泉酒店,book左雪之花同越後之御宿(有私人露天風呂)唔知點揀好
我當時 stay 強羅係住環翠樓,屬於比較傳統格局既旅館,賣點可能就係房外景對住佢既庭院,尤其是秋天佢地個庭院真係冇得輸。
同花壇都唔同 grading。
二月尾去東京
原本target咗湯河原
但ANA做特價而家想飛轉北海道先返東京
可惜book唔到滝乃家
有無人住過ピリカレラホテル(白老)?
唔撚同地方點比較
Both la
曾經考慮過,間房真係靚,但佢房內溫泉同唯一一個貸切個樣唔吸引
結果我住隔離間ふる川,每樣嘢都好滿意
係咪冇咩人會去奧飛驒溫泉
就係兩間都咁貴先both唔到
唔知你係咪冬天去
冬天去奧入瀨要跟團先睇到耐d冰瀑
星野好似自己有團 可以google下
唔係既話就要另外報十和田冬物語or揸車經過望兩眼

睇你想唔想方便d
你去奧入瀨一係就住星野 一係就直頭唔過夜?
有其他酒店都可以幫你報冬物語 我上次住十和田莊

如果夏天去就當我冇講過啦 唔一定要過夜都可以輕鬆遊奧入瀨
唔該哂巴打
最後決定book星野
貪佢有tour同埋shuttle bus去八甲田睇樹冰
其實我係二月三連休尾兩日去
ふる川得星期一有平房
行程唔多順路

近近地札幌去定山溪的話
ふる川,翠山亭,厨翠山邊間好?
ピリカレラ同ふる川都係爭20分鐘JR姐,有無咁趕
同埋ふる川大部分房型包括有房內溫泉嘅都應該平過ピリカレラ啦
定山溪應該間間都差唔多,尤其翠山亭同厨翠山咪姊妹酒店
我淨係知翠山亭超多旅行團住,我個人就一定唔會揀佢
點解唔諗支芴湖?
23/2 無房
24/2 單人1泊2食
一休得休暇村 支笏湖
しこつ湖鶴雅リゾートスパ 水の謌係有房
但只有女士美容plan

offtopic一問, 千歲同苫小牧有咩玩?
恕小弟無知,想問下浸溫泉係全裸浸定點?
全裸
全裸但係要帶避孕套
btw 你係都要揀連休去住旅館就一定好full同要硬食貴plan,22同23號細旅館無房係好正常嘅事,24號大部分都有房
多謝推介先
而家去睇睇

其實我係26/2要去東京睇concert
又要趕月尾前返工
先至連休都要硬食
有無人試過登別望樓野口?
試過 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞