(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (4)

755 回覆
21 Like 4 Dislike
妙乃湯
已經book左
仲諗住試下能登屋
我11月14去,爆晒啦巴打
之前book就得返休暇村同大釜,休暇村揀咗すき焼きplan 16000 yen/night,大釜就平d,好似要share廁所
能登屋淡季都full到七彩,雪季唔日日捕住都幾難book到
有無巴絲住過子宿花之溫泉飯店吟松?呢間會唔會伏?
有無人去過由布院御宿櫻花亭
評價如何
湯めぐり帖 可唔可以浸埋山之宿??
房都算唔錯 我果陣住海景房真心靚景

野食都幾正 唔會太鹹又食得飽你

最爽係俾埋毛巾你過隔離沙蒸唔使俾錢買

唔知個pokemon渠蓋仲有無呢
啱啱上星期住過城崎溫泉森津屋,一泊二食自己毒撚一間房2萬1千yen 左右,晚餐有牛同蟹,飽到上心口,有2個內湯3點到6點可以免費包場
位置都係響中間位,一之湯隔離,老闆英文極流利,同會帶你周圍影相

BTW,御所之湯大修唔知幾時先開返,所以宜家得6個外湯
有冇巴絲去過蘆原溫泉既芳泉
有冇評價
本身想去食越前蟹但係去一月頭去嗰日變左新年席會
唔知有咩特別呢
爬咗啲post
如果同屋企人去既話,京都嗰頭 嵐山渡月亭定龜岡翠泉好啲?
兩間價錢差唔多,但渡月亭交通好似方便少少,所以一直1516緊
論住同兩食既話就一定揀翠泉,睇渡月亭個官網兩餐好一般般,翠泉向龜岡駅有車接送。
我見巴打你之前住過翠泉
想問下兩食你係食standard定係upgrade嗰啲plan? 質素會唔會差好遠?
Thanks
有冇巴絲1月頭至中去過?天氣點?
上網睇最低幾度 最高9度左右
洗唔洗帶好多衫去?
京都既地理因素一般黎講夏季同冬季都比其它地方熱同凍,冬天黎講帶件頂得凍既褸,入面就最好唔好著太厚,因為當地 indoor 暖氣都幾強勁,著得太厚好易焗到成身汗,向 outdoor 一件褸頸巾兩個暖包擺褸袋,冷帽手襪呢 d 有需要可以向當地先買。

翠泉𠴱餐 up 唔 upgrade 就睇 menu 多左 d 乜或只係轉食材 grading ,for 我黎講就好少 upgrade,因為一般 standard 已經好滿足,再多 d 野怕飽到食唔落。
book咗二月中2晚 星野 奥入瀬
希望冇伏
星野係咪多數唔伏?
唔記得邊post有巴打話轉咗蝗資老細後
話有成間都酒店都係蝗國團

我之前未住過,但見佢有得報啲景點活動又包車
好似幾方便咁
如果係蝗真係不了
不過google完好似只係賣咗北海道嗰間?
唔熟呢方面,唔理了,錢已捭
多謝你咁詳細既解答
星野只係將北海道 tomamu 賣左比中資,而集團依舊都係由星野佳路打骰。

星野其下𠴱幾間 hoshinoya 冇得輸之外其如界系列都係收購一 d 經營困難既旅館將佢翻新改建,所以其性價比都幾高。
咁我安心了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞