[Switch/WiiU] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係咪要魚 生肉 同辣椒先換到衫?

或者拎完飛行器返去間屋佢直接送俾你

可唔可以在地圖show一show
之前去過一次 但係已經唔記得在邊

傳送去南方個Shrine飛落去周圍望下就見到
機不在手sor
新手想問問我拎完磁力能力之後應該點去其他個3個tower?我搵到但好似個個都係雪山咁?又搵唔到個呀伯比衫我,依家唔知點好 求救

我冇拎到衫就過左
拎火把都唔會凍~
新手想問問我拎完磁力能力之後應該點去其他個3個tower?我搵到但好似個個都係雪山咁?又搵唔到個呀伯比衫我,依家唔知點好 求救

我冇拎到衫就過左
拎火把都唔會凍~

好過我勁食野過先啦

我冇拎到衫就過左
拎火把都唔會凍~

我就不停食野回血
有無人好似我咁中bug
d怪打打下會消失左
大家點拎raw meat
d 野豬射完一箭都唔死
四圍走跟住唔見左
而家搵都搵唔返呀屌

只要食咗榴槤全宴,乜嘢Boss都唔驚
d 野豬射完一箭都唔死
四圍走跟住唔見左
而家搵都搵唔返呀屌

pushhhh
d 野豬射完一箭都唔死
四圍走跟住唔見左
而家搵都搵唔返呀屌

pushhhh

見到佢地咪扔炸彈

sosad
而家唔知點搵得返d 野豬
冇啦啦有boss打既
d 野豬射完一箭都唔死
四圍走跟住唔見左
而家搵都搵唔返呀屌

pushhhh

見到佢地咪扔炸彈

sosad
而家唔知點搵得返d 野豬

沿途大把野豬狐狸比你殺

我係個大森林
石巨人個度
嚇走左好多
d 野豬個d 好似又唔會返生咁
用一支火把攪掂雪山
除咗食物之外啲素材有無用
玩左幾個鐘 以為自己玩緊PS4
痴撚線用電視玩好撚清

啲人仲話 比唔上ps4
根本肉眼上都已經係睇唔出有咩分別

家用機做到ps4 game質素唔奇
但依家係手提機都得
已經將家用機同手提機分別模糊左
Zelda只係Wii U移植game實優化未夠好用唔盡機能
一兩年內實有更驚艷既Switch game手提玩到

清唔清講緊係咪1080p姐....

但1080p反映唔到運算能力,一樣1080p唔代表兩部機機能一樣 要睇埋畫面複雜情況引擎等好多野....

簡單例子果部迷你紅白機都1080p,機能唔通同switch =ps4 一樣

你自己Youtube睇下實機片
Zelda同一畫面見到個世界係好大視野超遠
買日版定美版好 唔識日文

日文有漢字,英文有字典
真係過唔到上黎問

機買行貨有保養唔駛買三腳牛
所有機都同時切換幾個地區acc都得

行貨Zelda係日英合版黎
應該跟系統語言隻game轉乜語言

炸彈人直頭有中文
用一支火把攪掂雪山

火把可以過到磁石位?
搬完之後再去整把火?
個地圖 真係好撚打... 唔知玩幾耐先行得晒...
個地圖 真係好撚大... 唔知玩幾耐先行得晒...
玩到去村先知隻game原來有得買賣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞