[Switch/WiiU] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
見到炸彈人行貨張單係寫中英日合版
係咪用香港acc或中文系統介面玩會出中文?

有得選中文介面

點先開到

打死曬d怪物

已經係果到打哂 定要好大範圍咁打?

你個身係咪滿左??
寶箱開左眼可以拎

無滿到 玩左一日都無一個開到

你中bug??

可能係 騎馬又會卡死要出game / travel去第2到
邊到有得拎保暖衫 上雪山個神殿未行到去已經凍死

附近會有啲辣椒 執左黎煮嘢食 會有保暖效果

點煮野食

去到有個鍋既地方 要有火 入list 素材 放係手 最多簡五樣 出返去 禁個鍋

用raw meat, 辣椒 加 sea grass, 煮完個阿伯仲會送保暖上衣俾你 野都唔駛食就去到

大神

再補充多點,如果某個人離開之前都冇攞到防寒衣,之後佢會放低件杉,可以去返木屋攞
其實你地講蜻蜓青蛙果啲點樣有,拎箭射?

潛行慢慢行過去就捉到
我啱啱卡咗在D石上面
要隻馬左轉下又右𨍭下
向前向後行下先冇再卡
好鬼麻煩

點先開到

打死曬d怪物

你個身係咪滿左??
寶箱開左眼可以拎

你中bug??

果個營地嘅怪要打晒,冇BGM唔代表打晒
或者真係Bug

打死曬d怪物

你個身係咪滿左??
寶箱開左眼可以拎

你中bug??

或者真係Bug

果d箱多數出咩野 如果唔重要 唔重玩啦
卡左係雙子山 個二個祠點解

一個祠係另一個祠既答案

雙子山係邊到?

一個祠係另一個祠既答案

雙子山係邊到?

即係點? 唔明 5x5 d波 要一樣咁放?
SethBling 刷新BotW speedrun 新世界記錄: 2:22:47.94

一個祠係另一個祠既答案

雙子山係邊到?

即係點? 唔明 5x5 d波 要一樣咁放?

左邊嘅方法放係右,右邊嘅放法放左邊

打死曬d怪物

你個身係咪滿左??
寶箱開左眼可以拎

你中bug??

或者真係Bug

果d箱多數出咩野 如果唔重要 唔重玩啦

一開始嘅寶箱都唔係重要野
但出城之後就重要啲
搵祠雷達覺得好嘈熄左佢,搞到開得好少祠
其實你地講蜻蜓青蛙果啲點樣有,拎箭射?

潛行慢慢行過去就捉到

有啲蟲係植物入面,
你斬爆棵野,記得狂按a
中間d塔爬緊比3,4部守衛者圍攻

晴天但係落雨
個天氣唔準嘅屌你

晴天但係落雨
個天氣唔準嘅屌你

大交合
新手想問問我拎完磁力能力之後應該點去其他個3個tower?我搵到但好似個個都係雪山咁?又搵唔到個呀伯比衫我,依家唔知點好 求救
新手想問問我拎完磁力能力之後應該點去其他個3個tower?我搵到但好似個個都係雪山咁?又搵唔到個呀伯比衫我,依家唔知點好 求救

唔理定要套衫先上到雪山
係咪要魚 生肉 同辣椒先換到衫?
個呀伯係咩位置?
我依家想去個個係係好高個tower到個昆人呀伯望住個方向個個,係咪都要有衫先去到,定我行錯左路?
sorry for1999

或者拎完飛行器返去間屋佢直接送俾你
個呀伯係咩位置?
我依家想去個個係係好高個tower到個昆人呀伯望住個方向個個,係咪都要有衫先去到,定我行錯左路?
sorry for1999

直接過去唔得咩

或者拎完飛行器返去間屋佢直接送俾你

可唔可以在地圖show一show
之前去過一次 但係已經唔記得在邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞