[Switch/WiiU] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
卡左係第二任

點卡法?

咩都搵唔到 又唔知做咩好 個啊叔又唔知係邊 四圍行睇野就打

去玩其他shrine

上左雪山未 ?

上座高塔
揾橙色shrine打
雪山shrine要辣椒料理先可以雪地唔扣血

其實點先睇到係橙色shrine

就咁望
click右菇可以zoom in
卡左係第二任

點卡法?

去玩其他shrine

上左雪山未 ?

上座高塔
揾橙色shrine打

就咁望
click右菇可以zoom in當望遠鏡用
玩左幾個鐘 以為自己玩緊PS4
痴撚線用電視玩好撚清

啲人仲話 比唔上ps4
根本肉眼上都已經係睇唔出有咩分別

家用機做到ps4 game質素唔奇
但依家係手提機都得
已經將家用機同手提機分別模糊左
Zelda只係Wii U移植game實優化未夠好用唔盡機能
一兩年內實有更驚艷既Switch game手提玩到
勁唔慣個跳掣係X
勁唔慣個跳掣係X

可以入setting轉做B
卡左係第二任

點卡法?

去玩其他shrine

上左雪山未 ?

上座高塔
揾橙色shrine打

橙色咪真係橙色囉
各位巴打
係雪山既左下角 有個高山
高山上面有個老野會有得拎防寒衣
但去之前要預返多少野食
因為會凍到一路係咁扣血
利申 已玩到騎緊馬

啱啱揾到隻但騎極都唔聽話

要點騎先聽話?
勁唔慣個跳掣係X

勁唔慣個跳掣係X

跑就轉做R
見到炸彈人行貨張單係寫中英日合版
係咪用香港acc或中文系統介面玩會出中文?

睇到首發行貨game有乜語言可轉
https://www.youtube.com/watch?v=KQkrWn-eUmI

dl唔同地區eShop game都會顯示係Home畫面

入eShop時已有得揀唔同地區acc好方便

入日本eShop會見到美版eShop買左既炸彈人都係寫住已買左
呢點係仲好過PS機同Xbox機
係類似iOS/An咁
買一個地區上架既野等於其他有上架既地區都買左

老任舊遊戲機同game比人屌分區
到Switch終於百屌成材開始唔分區
eShop切換唔同地區acc仲比預期更方便易用
勁唔慣個跳掣係X

跑就轉做R

點轉? 我淨係轉到x同b
點解石頭人炸極都唔跌
睇到有個寶箱係水底 點潛水?
點解石頭人炸極都唔跌

爬上頭打黑色個舊野
點樣煮野食
呵~呵呵
留名
邊到有得拎保暖衫 上雪山個神殿未行到去已經凍死

附近會有啲辣椒 執左黎煮嘢食 會有保暖效果
點上雪山
着左保暖衫食埋辣野都係頂到三分幾鐘
邊到有得拎保暖衫 上雪山個神殿未行到去已經凍死

附近會有啲辣椒 執左黎煮嘢食 會有保暖效果

點煮野食

有啲營地有爐
一問始阿伯個位前少少轉右有一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞