【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
吸血鬼
吸血鬼鬼
吸血鬼鬼鬼
死唔去嘅
唔夠喉啊
做鬼都可以死多獲
死得多,個名咪變 吸血鬼鬼鬼鬼鬼鬼鬼.......
做鬼都可以死多獲
死得多,個名咪變 吸血鬼鬼鬼鬼鬼鬼鬼.......

死多獲要上天堂
第106回

『你班仆街郁鳩我... 』我對住班警察鬼講,然後拍一拍身上既靈魂子彈,拍到佢地全部跌返落地。

鬼有好多種。單單睇古代記載,就有36種鬼。再加埋現代鬼,鬼既種類已經數之不盡,每一種都有唔同特性同能力。而呢一班中陰身,可以搞到我呢隻吸血鬼鬼咩?真係發夢啦差人,扣你五十分呀。

『下!咩話?有鬼呀! 』班差佬話。佢地唔知自己死左架咩

『傻啦,呢個世界根本無鬼。』我話。『你地而家捉哂班青山走犯先啦。

『哦!警察做野唔洗你教!』最高級果個警司鬼話。好似生前姓朱的。

班警察衝埋去班恐子度,又開槍又羅哂架生咁開拖,嘈到拆天。不過我總算有少少時間抖下。

我坐左係地下,望住我自己條咸魚。

『唔好唔開心啦,生死有命。』Lora話。

『哈。』我冷笑一聲。『幾時輪到你隻背後靈安慰返我?

Lora:『咁你唔開心嘛。

『邊個話我唔開心?』我指一指條咸魚。『差唔多架喇。』

Lora望住條咸魚,嚇到呆撚左!

因為..我條咸魚開始咳兩聲,然後自己慢慢起返身!!

『神奇呀呢? 』我話。

Lora:『點解...?吸血鬼識呢招?

『唔係,唔係。而家呢個係我既背後靈 』我指住剛剛訓醒既女吸血鬼。

p.s.
咩話?你地想知咁多種鬼有d咩鬼?好簡單姐,咪鑊身鬼、針口鬼、食吐鬼、食糞鬼、無食鬼、食氣鬼、食法鬼、食水鬼、希望鬼、食唾鬼、食鬘鬼、食血鬼、食肉鬼、食香煙鬼、疾行鬼、伺便鬼、地下鬼、大力神通鬼、熾燃鬼、伺嬰兒便鬼、欲色鬼、海渚鬼、執杖鬼、食小兒鬼、食人精氣鬼、、火爐燒食鬼、食風鬼、食火炭鬼、食毒鬼、曠野鬼、冢間食熱灰土鬼、樹中住鬼、交道鬼、殺身鬼、屎忽鬼、戇鳩鬼、鬼佬、吸血鬼鬼、火車鬼、廁所鬼、老友鬼鬼、痛過鬼、鬼鬼、有鬼等等。
第106回 - 其實我有替身
多咗個女吸血鬼嘅自己做背後靈?
我想減速 等正皮有咁上下先繼續 我又多d時間寫

乘機偷懶

多咗個女吸血鬼嘅自己做背後靈?

符合標題 九唔搭八
重有嘩鬼,醜死鬼,吊靴鬼...
符合標題 九唔搭八

九唔搭八嘅故好正 出奇不意
呢一回即打,所以我覺得寫得無咁好 好多位寫得唔夠細
符合標題 九唔搭八

到底係到 噏乜鬼
唔明wo
即係華撚有無死到
佢返唔到自己肉體到?
唔明wo
即係華撚有無死到
佢返唔到自己肉體到?

死左啦
如果個標題扮鬼故應該多啲人入黎
唔明wo
即係華撚有無死到
佢返唔到自己肉體到?

死左啦

唔明wo
即係華撚有無死到
佢返唔到自己肉體到?

死左啦

掛羊頭賣狗肉

掛羊頭賣狗肉

咁你又真係有鬼既

掛羊頭賣狗肉

咁你又真係有鬼既

吸血鬼唔係鬼?
唔明wo
即係華撚有無死到
佢返唔到自己肉體到?

死左啦

掛羊頭賣狗肉

咁你又真係有鬼既

吸血鬼唔係鬼?

吸血鬼鬼先係鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞