【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
如果個標題扮鬼故應該多啲人入黎

掛羊頭賣狗肉

咁你又真係有鬼既

吸血鬼唔係鬼?

吸血鬼鬼先係鬼

今晚放假
今晚放假

今晚放假

星期一例休呀
今晚放假

星期一例休呀

我知呀
今晚放假

星期一例休呀

我知呀

push

文呢

文呢

再唔出文就叫家姐細妹強姦你,姦到精盡人亡

再唔出文就叫家姐細妹強姦你,姦到精盡人亡

非常樂意喎
好 黎喇屌
第107話 - 邊撚個女吸血鬼呀,無人識你呀

漆黑既唐樓。

偏地屍骸既地面。

訓係地下既,係一隻岩岩死左既女吸血鬼。Oh...My God。登記冊上面,香港明明無女吸血鬼架喎?

不過今次我幫你唔到喇華仔,我只係出黎食下花生架咋。話哂監察靈魂,保險靈魂守恆都係我既工作黎呀嘛。

屌,唔講喇,我要返去溫書考DSE呀。係地球既夢之神我,只係一個中學生黎。加油喇

=====================================

『華女 。』我好似望住地下既小貓一樣,望住呢個一千零一隻女吸血鬼。

女吸血鬼遮住自己個嘴,以防我錫左落去。「得喇得喇,知喇。」

然後佢我同佢拍一拍手(雖然我地觸碰唔到)。係呢一刻,我地已經心靈相通。

女吸血鬼慢慢起身,我同Lora都望住呢班打交既鬼魂。佢地無辦法殺死對方,因為鬼魄無能力將鬼魂送上天堂。能夠將佢地送上天堂既,主要係天使、惡魔同死神。當然更高級既生命都可以啦

對人類黎講真係好撚諷刺,係現實互相殘殺,到死左變鬼之後仍然想繼續呢場戰役,但到頭來都會發現,原來互相殘殺係毫無意義

「Lora,武器形態。玻璃佬,潛入3樓幫手。唔好嘈醒樓下班警察。」女吸血鬼讀取我腦部既記憶,冷靜地處理呢件事。「Rose,我無事,你慢慢行黎啦。」

『屌!咩事呀?拍緊戲呀?』恐子尖叫著。佢地開始進入混亂狀態,亂咁飛亂咁尖叫。『吸血鬼鬼同吸血鬼呀!!』

『等我困鳩住佢地,你去斬d走黎走去果幾隻。』我同女吸血鬼講。

如果你地記得夢之神變態joe既說話,靈魂係可以分割的。換句話講,而家控制緊呢個肉體既就係我既靈魂替身?非也非也。變左吸血鬼鬼既我根本無咁既能力(雖然未死之前都無)。

我望住房間既水龍頭,開始合埋眼默念。

剛剛斬殺一隻鬼既女吸血鬼:「快d呀,玻璃佬黎緊。」

我令到旁邊既水龍頭自己扭開左,然後噴出大量水!有左呢d水,我就可以困住呢班契弟。

噴出既水唔係向下流。比我操縱之下既水,慢慢升到半空形成一個水球,然後慢慢地飄向D鬼。

咩話?你話我點解無撚端端又有新能力?咩呀,經歷過夢世界之後,操縱水體就已經係我既新能力啦。我而家就連吸血都唔洗隊個頭埋去條頸度,可以好似飲水機咁搵個口接住d噴出黎既血添啦。不過好似好柒所以我無用

D鬼不斷想飛走,十幾隻野飛黎飛去。不過我唔撚係省油既燈,水球發出十幾條水柱,將佢地扯入去水入面。

『傻仔!』恐子話。『你覺得物質可以困住我地咩?

非物質組成既鬼,當然就唔會被水困得住啦。不過進入唔同介質,總要花少少時間適應既。『拖延到時間咪得囉 。』

「你唔好咁招積啦 。」女吸血鬼話。

「呀!!!」玻璃佬破門而入,唉,睇黎實嚇死Rose啦今次。

「一切正常,我整跌左d雜物姐,over。」女吸血鬼對住通訊器講,睇黎佢已經幫我解決左呢個問題。

『困鬼住班契弟呢不如?』我戚一戚眉。

『又辛苦我老骨頭囉...』玻璃佬打開自己個金屬肚皮,將剩底果6隻鬼魂吸哂入去。

『收工。』我拍拍手。

「合作愉快。」女吸血鬼行埋我隔離。

『多謝你喎老婆 。』我話。『投胎未呀?幾時出世請我飲滿月酒?』

「哈。」女吸血鬼笑左一聲。「投左十幾年啦,今年16歲入大學啦。
華仔老婆點投咗胎而個靈魂又去到華仔肉身到?

當然會解釋既

當然會解釋既

日本死嘅老婆?

當然會解釋既

日本死嘅老婆?

有個老婆架咩
佢老婆一直係佢原本既背後靈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞