【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
請正皮
正皮是唔可以比兩次的
皮已正
可喜可賀第100回
可喜可賀第100回

可喜可賀第100回

冇睇成個月 一次過睇晒真係好爽
冇睇成個月 一次過睇晒真係好爽

正皮完好耐啦 100回特別篇呢
可喜可賀第100回

第101回

「顯示器無任何讀數,我會繼續直行,over。」我用手上既生命探測器改良版去掃描呢個空間既每一個角落。

兩秒後,通訊器傳黎David把聲:「收到。

『哇!又黎啦! 』Lora無撚端端大叫。

「喂你第幾次呀,認真少少好無呀? 」我話。我因為部機無讀數所以非常困擾。無生命咁即係無得清場?無得清咪mission incomplete?咪無糧出? 呢下野仲驚過有鬼呀。

『唔係呀大少,你果邊真係好多鬼喎!』玻璃佬把聲以心靈感應傳黎。不過我到而家都唔知玻璃佬匿埋左係邊

『鬼?今次真係有鬼呀,乜鬼都無呀!』我拍一拍部機,正想將部機reboot試試。

『哇! 』Lora又大叫。

「信唔信我送你返天堂。 」我好嬲不過仍然保持微笑。

我講完之後,成個場突然靜左。我立時感到頭皮發麻。

「Lora?」我問道。

傳黎既只係我既回音。

下屌,唔係真係上左天堂下嘛? 真係call uber都無咁快。

「嘰....」係我遠處既木門,因為零件老化而傳出鐵鏽獨有既頻率。我慢慢行過去,望住呢件會發聲既門較。

門後面係一具無左半個頭既屍體,以佢既死狀黎睇係吞槍自殺。係香港地,有幾絕望既人先會吞槍自殺?喂坐完監出返黎咪又一條好漢囉

佢應該就係所謂既恐佈分子啦?不過係應該比警察送左去醫院擺先岩架喎。

「喂,起身啦。」我踢一腳條死屍,無反應。「好慘的仆街,竟然自殺。」

『機械警察都未黎到呢度咁深入。』Lora話。『所以佢無比』

「你而家先出聲係咪想嚇死人。」我話。「你點知呀?」

Lora一本正經。少有地以半透明驅體展現出佢本來既面具。Lora指住條死屍:『佢話我知。

我感到一陣風再次吹過我頭部,又一次頭皮發麻。但我乜都睇唔到。

『請你提高自己陰氣,同我地同調。 』Lora話。

「唉,」我嘆一口氣。由口袋拿出一盒透明薄荷片。「不變不變仍需變。

我取出一塊透明薄荷片,擺落口含住,由佢慢慢融化。薄荷片入面裝住可以令到基因改變既物質,由外星人大仙既外星技術研發出黎的。

我感覺到全身既細胞一股熱力散發出,細胞開始因應DNA的新指令而作出改變。

「Hen Shin!」我扮幪面超人叫左一聲,唔記得左原來開緊無線電通訊,引來David同Rocky既恥笑。不過變身十分成功,我又變左做女吸血鬼。

陰陽眼。科學未能夠解釋既現象,無論點樣分析眼球視覺細胞都解釋唔到人類腦部會解讀出「鬼魂」。係人類當中,女性有陰陽眼既比例會高D,因為所謂陰陽平衝中,偏陰性較容易同靈體同調。

「我開始見到光球。」我話。「不過好唔清晰。」

『等我幫你。』Lora係我背後發出一陣氣,然後我見到既光球開始變成人形...

哇!!

我右手本能地伸到背後,拿起魔法斧頭,在一秒內向住呢隻隊係我面前既半透明人形猛力揮砍!人形就係咁變成一團灰燼。

Lora:『 ...』

「...哈哈,係咁架啦...Sorry囉,殺左你個巴打 。」我話。「邊個叫佢無啦啦撲埋黎姐 。」
第101回 - 我肯定呢度有鬼
第101回 - 我肯定呢度有鬼

推推推
不如一開始就變女女

全部都係鬼
More正皮
有冇lora示意圖?
More正皮

比咗
有冇lora示意圖?

Search killerjo
More正皮

比咗

今晚揾揾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞