【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
觀堂馬頭
牛頭覺夏川
屌你好L正
咁快散場?

唔散就無得寫其他估
定係你想又暫休?
唔通最後妖怪大戰外星人
觀堂馬頭
牛頭覺夏川
屌你好L正
咁快散場?

唔散就無得寫其他估
定係你想又暫休?

你試下!
大仙侵略地球
觀堂馬頭
牛頭覺夏川
屌你好L正
咁快散場?

唔散就無得寫其他估
定係你想又暫休?

唔係叫暫休
叫第二季
大仙侵略地球

終極boss係大仙
觀堂馬頭
牛頭覺夏川
屌你好L正
咁快散場?

唔散就無得寫其他估
定係你想又暫休?

唔係叫暫休
叫第二季

又分 爭落好多j數啦已經
大仙侵略地球

終極boss係大仙

吸血鬼鬼係點變返吸血鬼
詳細機制係點?
姐係杏子幫佢擋致命一擊

呢個我無解釋 而家解釋下先
人類之所以死係因為身體機能停止
俾鬼攻擊之後肉體機能受損,個靈魂就會走左出黎
無健全嘅肉體,靈魂就不能寄居係入面
假如肉體仍然無起色,就回天乏術了
不過如果及時有醫療介入的話都有可能可以靈魂入得返健全嘅肉體,呢個過程叫做死過翻生
至於吸血鬼嘅情況呢,本身係會死的,不過有杏子上身之後身體再次可以regenerate , 所以有返個健全肉體,靈魂就可以入返去

Thx bro
自推
今日出唔到文 assignment做緊都做唔好
聽日繼續啦好嘛
聽日繼續啦好嘛

好啦
聽日繼續啦好嘛

好啦

好啦
聽日繼續啦好嘛

好呀
大仙黎就係收妖怪data
大仙侵略地球

終極boss係大仙

大仙侵略地球

終極boss係大仙

呢面聽日出,太攰
好,專心過返種呢度出故喇
第116回

「Oh...My God...」

「Oh.. vampire!!! 」有隻紅人尖叫。

「Shut the fuck up 。」我指住呢隻黃色外星人。

呢度係一個商業大廈既其中一層,公司名係「Men In Black」,玩特效化妝既studio。但當然我知道,頭先岩岩影完外星人沙龍行過果兩個model絕對唔係人類化妝出黎架啦。

「有咩幫到你呢先生 。」係reception有個女仔彈左出黎。佢外表極之完美,靚到好似假人一樣。因為佢的確唔係人類,只係人類偽裝既外星人。佢個頭可以打開,有個人仔係埋面

講起Men in Black,你地一定以為係電影果個will smith咁既先進總部?錯哂。Men in black實際上都唔係什麼保護地球人既組織,只係一班半機械人。你當警察咁睇啦。基本上好多都係幫外星人打工既,不過勝在係國際化組織,我可以黎呢度搵好多外星人資料。但佢地唔會負責地球防衛,咪睇得電影多啦

「我要查下地球上既戰星人。」我指既係大仙。

「非常樂意為你服務,地球種族,吸血鬼,劉德華 Edward Lau。」外星人開始用佢30隻手指禁keybord。雖然人類好驚外星人,不過其實調返轉,大部分外星人好驚我 外星人好多都係佢地星球既「人類」,而我係地球上比人類更高級既吸血鬼。所以排名起上黎,我係勁過外星人(大部分)。

「咳咳..盡量唔好叫我全名,香港有個明星同我撞名,一陣有咩誤會就麻煩 。」我話。

「戰星人,無紀錄。」reception妹妹話。「對上一次離境係1965年。而係最後係地球死亡既戰星人係1991年離世。」

奇怪,大仙明明落左黎地球架喎

「幫我查埋,呢兩年內既衝閘記錄。地點,香港。」我話。

「過去兩年並無發現香港空域衝閘記錄。」reception妹妹回答。

我面都青埋(雖然我本來都好白,小白臉)。仆街喇... 大仙唔通唔係外星人...?佢明明開口埋口話咩賤星淫賤星乜叉野架喎?

「呀...比我望下戰星人既資料。」我話。

戰星,地球人命名為「木衛58」。位於木星系,木星其中一顆衛星。星球上90%為液態二氧化碳。

星球分為5個國家,包括:賓佬國、那星國、小龍國、融融國同叉燒國。當中科技力最高既係那星國。當地人種主要為水母型生命體,頭部與地球人類頭顱生理結構上極之相近,頭部以外地方為15-18條透明觸手組成。最大體長3米。主要構成物質係硅化合物。

「的確吻合大仙個撚樣既.. .」我話。「果度咁凍,仲有咩生物?」

「下等生物為哺乳類靈長動物。主要生活於火山附近,用作研究。」reception妹妹話。

咁撚搞笑,人類係果度反而下等。呀咁唔知大仙會唔會鬼上身咁亂捉d人類黎做實驗呢?唔會掛應該。

「咇咇咇--」勁細聲既警告聲鄉起。

「係,係。」Receoption個妹妹講野完全無情緒起伏。「好,我會轉告伽樓達。」

哦?有野要話比達哥知?

「咩事呀?伽樓達我個fd黎喎。」我話。

「岩岩收到線報,話有衝閘事件發生。係香港。」外星人話。

「哦,咁無野啦。」我轉身準備走人。

唔關我事既,應該
又唔記得寫title
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞