【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
咩無人睇 咁大個人係到
Btw push

個名又真係有個「人」字
今日太忙聽日出返sor
Btw朗豪今日單野好痴線 好在我走得快
Push
今日太忙聽日出返sor
Btw朗豪今日單野好痴線 好在我走得快

係現場
成個故暫時最鍾意角色係大仙

唔係掛仆街仔黎
唔撚好俾林鄭贏呀!
屌,嬲
唔撚好俾林鄭贏呀!

希望香港係隻火鳯 會重生
補返星期六既文先
講明先呢排功課期,文盡出啦,唔保證作得切

第117回

哈,屌你老味

大仙條鳩佬古古怪怪咁,又係我主場講大話呃人。不如今晚夾埋陰陽座呀玻璃佬呀Alice bb呀迫佢供啦?你話我雞蛋裡挑骨頭都好,我好想搵d野屌柒大仙 。一見到佢成龍咁既大鼻就想郁鳩佢。

我以人類身份係商場度行下。難得一日放假唔撚洗返工呀,梗係歎下啦 。咦?麵包鋪有新野食喎,去睇下先 。買比Alice bb都好呀

「呀..唔該,新個Tart賣幾錢?」我走埋去麵包鋪度,問個收銀既妙齡少女。

「9蚊呀先生 。」個女仔話。

我望一望銀包,雖然而家的確有7000蚊,不過5000羅黎交租比林生,900蚊要羅去聽晚同alice食buffet,今個月得返1100蚊。唉屌架車好似成個月都無入油,入埋就無多800,好好似無乜錢剩啦喎...

「先生要幾多件 ?」女仔又問。呀你老闆呀 ,無錢呀要要要,要埋你呀媽好唔好?

「要埋你.... 」我差d衝口而出。不過我望到佢個樣已經講唔出野。

呢個女仔好後生,我諗得十幾歲,不過散發住一種成熟既韻味。佢頭髮唔撚係一般港女mk妹一樣齊陰長髮,而係帶少少日本風格既梨花髮型。雙眼雖然有點疲倦,不過仍然遮唔住佢楚楚可憐既眼神。身材..都幾高大,就咁望落都有167cm起碼,屬於中骨架型既女仔。對波雖然唔大,不過c cup岩岩好

我點解咁留意佢?因為佢實在生得太似我亡妻杏子

『係佢喇,係佢喇!靈魂波長一樣架! 』我既背後靈Lora係度嘈住我。

『屌你,幫我望埋佢背後靈係點樣樣架啦?會唔會阻住我溝佢啦?』我用心靈感諟同Lora講。

「咳咳..」我咳左兩聲,望一望佢個name tag。「孫杏樹呀你叫...?

女仔好似有點驚,睇黎我太唐突。唉呀失去左理智添。我心跳加速,諗起杏子之前話佢早係十幾年已經轉生,我即刻難掩內心既興奮,會心微笑左出黎。

「個姓好特別。鐵拳無敵孫中山 。」我打完場。

杏樹笑左兩聲。我繼續講,「四件,我買埋比女朋友。」

杏樹對我少返d戒心:「女朋友食到四件?」

「係呀,我有幾個女朋友架嘛。呀,而家得返兩個。」我話。

杏樹只係禮貌地微笑,無講野。

颯時之間,鋪頭外面有人尖叫。「啊啊啊啊啊!!

我無明火起,叫乜春呀無啦啦, 點解又要係我聊女果時搞鳩住我!!! 我而家有大使命呀,要追女仔呀

轟牙!!」強烈爆炸聲由高處跌落黎既手榴彈發出。正在跌係麵包店外面。
補返星期六既文先

第117回 - 真點,女神轉生

哈,屌你老味

大仙條鳩佬古古怪怪咁,又係我主場講大話呃人。不如今晚夾埋陰陽座呀玻璃佬呀Alice bb呀迫佢供啦?你話我雞蛋裡挑骨頭都好,我好想搵d野屌柒大仙 。一見到佢成龍咁既大鼻就想郁鳩佢。

我以人類身份係商場度行下。難得一日放假唔撚洗返工呀,梗係歎下啦 。咦?麵包鋪有新野食喎,去睇下先 。買比Alice bb都好呀

「呀..唔該,新個Tart賣幾錢?」我走埋去麵包鋪度,問個收銀既妙齡少女。

「9蚊呀先生 。」個女仔話。

我望一望銀包,雖然而家的確有7000蚊,不過5000羅黎交租比林生,900蚊要羅去聽晚同alice食buffet,今個月得返1100蚊。唉屌架車好似成個月都無入油,入埋就無多800,好好似無乜錢剩啦喎...

「先生要幾多件 ?」女仔又問。呀你老闆呀 ,無錢呀要要要,要埋你呀媽好唔好?

「要埋你.... 」我差d衝口而出。不過我望到佢個樣已經講唔出野。

呢個女仔好後生,我諗得十幾歲,不過散發住一種成熟既韻味。佢頭髮唔撚係一般港女mk妹一樣齊陰長髮,而係帶少少日本風格既梨花髮型。雙眼雖然有點疲倦,不過仍然遮唔住佢楚楚可憐既眼神。身材..都幾高大,就咁望落都有167cm起碼,屬於中骨架型既女仔。對波雖然唔大,不過c cup岩岩好

我點解咁留意佢?因為佢實在生得太似我亡妻杏子

『係佢喇,係佢喇!靈魂波長一樣架! 』我既背後靈Lora係度嘈住我。

『屌你,幫我望埋佢背後靈係點樣樣架啦?會唔會阻住我溝佢啦?』我用心靈感諟同Lora講。

「咳咳..」我咳左兩聲,望一望佢個name tag。「孫杏樹呀你叫...?

女仔好似有點驚,睇黎我太唐突。唉呀失去左理智添。我心跳加速,諗起杏子之前話佢早係十幾年已經轉生,我即刻難掩內心既興奮,會心微笑左出黎。

「個姓好特別。鐵拳無敵孫中山 。」我打完場。

杏樹笑左兩聲。我繼續講,「四件,我買埋比女朋友。」

杏樹對我少返d戒心:「女朋友食到四件?」

「係呀,我有幾個女朋友架嘛。呀,而家得返兩個。」我話。

杏樹只係禮貌地微笑,無講野。

颯時之間,鋪頭外面有人尖叫。「啊啊啊啊啊!!

我無明火起,叫乜春呀無啦啦, 點解又要係我聊女果時搞鳩住我!!! 我而家有大使命呀,要追女仔呀

轟牙!!」強烈爆炸聲由高處跌落黎既手榴彈發出。正在跌係麵包店外面。
係文呀 華少
不如簡單d,五個正皮出一出

咁你篇文就可以一晚出完

咁你篇文就可以一晚出完

應該係有排都唔洗出
補返星期六既文先

加油
我都有份就dead
補返星期六既文先

加油
我都有份就dead

我都就快dead
轟牙
唔通大仙偷完妖怪dna再clone一大堆高等怪出黎侵略地球 之後妖界大戰
仲睇緊架,唔好dead住
第118回

轟牙!」手榴彈爆炸,碎片飛彈。

「痴撚線架邊個係商場掉手榴彈呀? 」我第一反應。

「............你無事呀嘛...?」我攬住既女仔問我。我雖然中左少少爆炸碎片,不過無乜事。頭先我用吸血鬼輕功檔住係佢同爆炸中間,硬食哂飛黎既碎片。

「哈,我救左你 。」我話。不過杏樹仲未驚完咁既樣。

我覺得自己真係好辛運,可以救到杏子* 。希望杏子今世唔好再執迷不悟,搞到我又要殺左佢。

轟牙!」又一聲爆炸。一堆沙石又飛埋黎。

我指住出面:「咪嘈呀!

阻撚住我講野 我望住杏樹。「我果4個tart,晏少少黎羅。」

我轉身行出去商場度。地下一大個炸彈印同碎片,我向上望住條好長既通天電梯,唔知做乜鬼比人搞壞左,下面好多人堆埋係度受左傷。我即刻當然就二不容辭走去幫手救人啦。

一個女仔隻手比電梯邊界左個好深既傷口,就快見骨。我扶起佢果時d血仲把把聲咁滴。老實講我好想飲 。少少都好呀。

「無事既,放心 。」我安慰個女仔。我向住傷口吹一口氣,然後個傷口開始止血同慢慢合返埋。雖然唔係狼人咁樣樣再生到好似無事發生過咁,仍然有條疤係度,不過都總叫做急救到呀。我一定要幫佢埋鬼左口,如果唔係我忍唔住飲

呢招唔係咩特別魔法,係我地吸血鬼方便處理死屍果時用既方法。一野咬穿兩個洞係條頸度,飲唔哂d血咪比細菌同烏蠅幫襯?唔得啦梗係! 要埋一埋口我遲口渴d再飲啦。

個女仔呆左望住我,然後我即刻又閃入返人群中

點解唔同條女傾多d?因為最引我注意既係電梯上面有兩條騎呢怪行緊落黎。果兩個男人好似無著衫,但我又見唔到佢條丁! 所以好似著左肉色緊身衫咁款。佢地狂係度攻擊部電梯。喂部電梯都好撚無辜姐,比你咁樣打法?部電梯係咪尋晚食左你隻雞?定抄你功課你要咁對佢?

咪喇咪喇,我而家唔可以一野跳上去問佢地做乜鳩,都係睇定d先喇,一陣原來只係d人類癲佬,我衝上去打錯人就唔係幾好

「[size=5]真主偉大!![/size=4]」上面有人大叫。唔係下話又恐子呀? 成日走出黎搶fo喎呢排

我望住電梯上面,有個著哂黑色軍裝包哂頭既人行左出黎,搵野掉個騎呢怪。之後「轟牙」一下爆炸聲,爆到個騎呢怪無左半個身。之後有一大堆碎片同紅色痴立立既內臟落左落黎 。全場人尖叫走人。原來d手榴彈係呢個痴線佬亂掉既,差d掉錯人呀屌你

「哈哈!」唔好意思,我笑左出聲。因為恐子做左好事,佢做瓜左隻騎呢怪。

「哇,你睇下!!」有個幾靚仔既後生路人指住上面。

我一望,哇屌!真係不得了喎!比人炸左半個身果隻騎呢怪,係度重組緊身體 。由佢炸穿左既地方,慢慢有d絲線咁既野生出黎,慢慢好似織頸巾咁織返個身體同手出黎。

我樣都變埋。呢個唔係騎呢怪,係妖怪!! 佢竟然大模斯樣咁係人口密集既地方度搞風搞雨?仲當住人類面比人睇到佢重生??當自己Xmen呀?變種人呀?

「Lora,武器形態!我要送呢兩隻野上西天。」我話。由得班妖怪係人間亂黎,係好危險既事情。我地一定要係人類認知範圍以外去生存,無視呢條規矩既妖怪就只有一個結果—

喂不過話時話,我做埋死神既工作有無糧出?

*黑目杏子:吸血鬼華仔多年前既亡妻
杏子
咁都有圖
成日都覺得你會google埋d奇怪野
唔知你用d咩關鍵字search野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞