【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
文呢
聽日繼續
再扑16歲
再有b
再落b
再咬
再守護
再16歲
再扑
再有b
華仔一定冇咁型 咪玩啦
再扑16歲
再有b
再落b
再咬
再守護
再16歲
再扑
再有b

我都諗緊同一個loop
再扑16歲
再有b
再落b
再咬
再守護
再16歲
再扑
再有b

我都諗緊同一個loop

換左血先扑
第113回

「嚇死我啦,一入到你見到你訓左係地下!有咩會嚇到你咁架? 」Rose話。

呢一刻,我已經係殺手公司既改裝車上面。部車已經回程。

「有乜所謂呀,行動成功咪得囉...」我話。剛才我醒返之後,同Rose繼續展開清場工作。鬼魄一兩隻,就唔係人類身份既我能夠解決,所以請玻璃佬吸鬼哂。而家佢應該載住19幾隻鬼魄返左去,我今晚先盤問佢 。另外起左23條屍出黎,包括警察同恐子。睇黎今次呢單恐襲案無咁快完。但係作為吸血鬼既我,決定都係唔好再扮人類。人類既野我理鳩得佢啦,有錢先算

「全靠我咋!」Rose非常得戚咁話。係既,頭先我岩岩羅返個肉體,腳步浮浮,都唔知自己做緊乜。

「喂華仔,我有一個問題好想問。」Support既大隻Rocky話。「點解你會有時間化妝做女仔?

「呀...」我唔知點答。因為我變左女仔之後都無時間變返男

「關你咩事姐,女仔既野你咪理。」Rose攬住我話。因為之前既誤會,係Rocky同David眼中,我平時係女扮男既tb,而家只係做返自己

「喂,行開d呀小姐,男女授授不親呀。」我推開Rsoe。佢仲著住件厚到飛起既軍用戰鬥服,隔住哂對波我一d都唔爽。

渣緊車既David對今次任務感到十分興奮:「哈,睇黎今次咁成功,又有花紅囉 。」

成功?我命都無埋呀爭d
第114回

「講啦柒碌,總部係中環邊撚度呀 ?」我拍檯嚇鳩檯面個玻璃樽。而家裝哂班恐佈分子(又名恐子)既鬼魂入去。

恐子們既鬼魂比我大完之後,而家乜都做唔到,只能和盤托出:「上亞厘畢道同下亞厘畢道中間既中亞厘畢道...」

「咁近禮賓府?做恐子做到你咁撚大膽 ?」我不斷咁搖個樽。

班鬼不斷衣娃鬼叫,睇黎都差唔多夠鐘啦,佢地逗留係人間時間已經差唔多。

「叮.........當..............」呢個咁特殊既BGM話比我知,我今日有特別客人,平時都唔多見得到既客人。

牛頭馬面黎接你地啦。下世做返好人啦仆街仔 。」我話。臨別秋波,屌佢都都無用,只能祝福佢地。

所謂牛頭馬面,其實即係死神。無辦法啦,各處鄉村各處例,係香港做死神呢,就一定要跟返中國果套,戴返個馬頭牛頭面具先好開工。真係快手,呢頭講完果頭就到。

兩個行孖bit既死神,穿過大屋道門就入左黎,嚇到玻璃佬鳩都縮埋。玻璃佬對靈界野特別敏感 。你唔會估到個固執呀伯會係角落頭打緊冷震

『Hi,吸血華。』只有靈體既馬頭死神—觀堂馬頭話。佢同我都識左好耐囉,話哂我吸完血之後佢多數都會出現收走D鬼。

「Hi,收工去邊呀今晚。」我拍一拍佢膊頭。

『唉,屌,唔好講喇!尋晚本身識左個帶日本刀既女死神。我而家好撚想技術移民過日本呀!果邊開工唔洗戴哂面具架原來! 』觀堂馬頭話。

我坐係梳化睇住佢逐隻鬼魄捉出黎綁住,好似捉蛇咁款。「你而家先知咩?但果邊要羅刀之餘仲要學埋始解同卍解架喎,你得唔得呀?

『邊度得呀佢,過到去比班日本仔禁住黎打啦 。』觀堂馬頭個好拍檔,牛頭覺夏川話。『做得好地地走去日本托柒咩,早排你係南京果邊開哂OT呀唔記得呀?多謝班日本仔啦 。』

牛頭覺夏川講既早排,就係1937年果單大獲野啦。

『咁我去收返班日本仔上天堂咪岩囉 。』馬頭話。佢地一路講一路做,非常快手地封撚哂幾隻恐怖分子眼耳口鼻。

「呢幾隻要坐幾多年先有得投胎呀 ?」我見親佢地兩個一唱一和就好笑。

『屌你老味,呢班蛋散殺咁多同類,無返十年八年都唔洗落黎人間呀。』牛頭覺夏川話。『詳細等上帝判啦我都話唔埋。』

「好,唔該 。」我講完,兩條友又一跟傾一路行,消失左。

『我好驚呀... 』Lora係我後面鼠左出黎。

「你唔洗驚,佢地見到你都無理你,即係你本生死冊改左啦(好似係)。」

Lora:「係咩?我可以留係你身邊咩 ?」

「你而家先知呀?杏子都走左,我背後面就交比你架啦 。」

「好野 !」

中環d恐怖分子點算?唔理啦,交比警察做。我呢d吸血鬼唔會咩都攬哂上身既,有糧出的話,唔洗客氣,即管打218 5個0,call我呀
推下先
第115回

其實我一路係度諗緊一樣野。呢樣野困擾左我好撚耐。

「華仔!你做緊咩呀? 」有人係我背後拍我,嚇到我彈起

「Alice小姐,你可唔可以冷靜少少呢?咁興奮做咩呢? 」我話。「殺埋你呀拿信唔信。」

「信 。」Alice話。而家Alice得返2個,因為太多養唔哂啦,其中5個比我殺鬼哂。「我鐘意比你殺。」

正常人一生只能比人殺一次,不過Alice已經死過無數次。因為每一個Alice既意識都係想通,即係話我每殺一個,其他既Alice一樣會感受到痛苦。不過比人殺上癮既...唔知係咪得Alice先會咁

「正經d先。」我拉Alice埋黎,陪我一齊裝出去個廳度。

「睇咩呀 ?」Alice細細聲話。

「睇下大仙條仆街係度做緊乜撚野囉。」我話。「成撚日自己匿埋係個角落度唔知做乜春。問佢又唔答

「..你叫Lora幫你去睇睇咪得囉。」Alice話。

「屌,係喎 。」

Lora係我既背後靈,不過通常我唔搵佢佢都好少會搵我。沉默地守護主人係背後靈既工作。

「Lora,同我飛過去望下條仆街仔係度做緊乜撚野 。」

『哦好呀 。』Lora現身,飛左過去。

「點呀?點呀? 」我離遠問。

『我諗佢係度整緊d電子野 。』Lora話。

屌,鬼唔知電子野咩..

「得啦返黎啦 。」

我懷疑緊既係,大仙呢條友又唔多出聲,叫佢又肯出黎幫手,我又唔多知佢諗緊乜。更加重要既係,點解無海關黎拉佢呢個衝落地球既仆街架呢?
新章已入 如無意外下一章就終章
咁快
新章已入 如無意外下一章就終章

咁撚快
吸血鬼鬼係點變返吸血鬼
詳細機制係點?
姐係杏子幫佢擋致命一擊
觀堂馬頭
牛頭覺夏川
屌你好L正
咁快散場?
吸血鬼鬼係點變返吸血鬼
詳細機制係點?
姐係杏子幫佢擋致命一擊

呢個我無解釋 而家解釋下先
人類之所以死係因為身體機能停止
俾鬼攻擊之後肉體機能受損,個靈魂就會走左出黎
無健全嘅肉體,靈魂就不能寄居係入面
假如肉體仍然無起色,就回天乏術了
不過如果及時有醫療介入的話都有可能可以靈魂入得返健全嘅肉體,呢個過程叫做死過翻生
至於吸血鬼嘅情況呢,本身係會死的,不過有杏子上身之後身體再次可以regenerate , 所以有返個健全肉體,靈魂就可以入返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞