【少甜】【獵奇】【九唔搭八】《吸血鬼係香港搵食真係好撚艱難》

431 回覆
96 Like 5 Dislike
加速
其實幾好睇,除左夢篇
出個人物對照表 有啲設定唔記得啦

第1板咪有
加速
其實幾好睇,除左夢篇

支線任嘛
返嚟留名
留名
Pish
lm

第1板咪有

當我無講過
唔夠喉啊
推一推先
文呢?
逢星期一放假
禮拜二啦,夠鐘出文

華dee 派完膠好出文啦

華dee 派完膠好出文啦

第100回 - 潛入黑暗搭II

我地係漆黑既天台度攝步前進。唐樓既天台有非常多雜物,你想象得到既野都有。不過以我吸血鬼既視力,根本完全唔係問題。

我同Rose快步到達天台盡頭。我望落去6層高之下既後巷地面,濕滑既路上面充滿垃圾同雜物,絕對係棄屍既好地點。睇黎下次開餐我都可以考慮下呢度 。下下都帶返屋企食,一路食一路滴又要自己執返。

我羅出飛索槍,瞄准對面較矮既唐樓既頂部天線,然後..當然係發射啦唔撚洗講

飛索上既釣飛出「卡」一聲,表示我地而家可以好似打機咁,遊繩咁飄落去了。不過下一棟大廈,亦都係我地既目的大廈,就無咁簡單了。因為呢棟野既天台高過我地所在位置,理論上我地要用遊繩咁爬上去,由頂到底逐層清。不過我實在覺得太撚花時間了。你地有無遇過d人打機好鐘意用金手指既?我就係果種人

「Rose。」我情深地講,身體都唔覺意貼近左佢。我故意想睇下我既挑逗成唔成功,話哂都曖昧緊嘛我同Rose..

「乜撚呀 ?」Rose唔多耐煩。「快手快腳啦。」

睇黎Rose仍然對男人免疫。仲諗住帶佢一野飛上去。

『華仔!』Lora呼叫。『我感覺到...感覺到....

『做咩? 』我一頭冒水。

『好強既氣呀!! 』玻璃佬把聲又響起。屌佢其實匿埋左去邊呢?

我話。『乜撚野氣呀,無人識你喎!

Lora:『好強大既靈魂反應,小心D。』

『哦,咁咪岩你地囉。 你地d巴打呀。』我話。

我慢慢蹲下身,然後快速跳起!我奮力一跳既結果,就係瞬間已經到達目標大廈。

華仔!你做咩呀?」Rose經過無線電傳黎通訊。

「拜拜你條尾囉 。」我回應。鬼叫佢咁串。「自己跟上黎啦。」

我無視Rose係通訊器度不斷鬧我,話咩要團隊合作唔可以掉底任何一個之類既廢話,然後視察呢個地方。

『黑媽媽天台,地下有....好似係子彈殼之類既野。』我同Lora講。『我見唔到有任何鬼魂。』

『繼續入去深處啦。

我打開門,門後面等待我既係無盡既黑暗。即使如此,習慣黑暗既我又點會怕?我反而覺得興奮添呀。

我昂首大步向前一踏。

哇!!!

『大佬,唔好無啦啦叫得唔得呀?人嚇人會死人架... 』玻璃佬話。

屌,我無留意,一野碌左落樓梯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞