不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
去髮型用品鋪買咪得
貪平d
大家好 小妹我係混合肌(T字出油+U字位乾)
夏天易出油 冬天又會乾到甩皮
小資女用緊某韓國品牌(E字開頭)護膚品
初初幾好用既但依加感覺係唔夠潤或者太潤
有冇咩牌子好介紹
新手跟機
想問下正確早晚程序係點?
平時洗完臉敷下膜就算 因為好少化妝

之前化都係急救保濕 自己算係混合肌
乾到出油個種 所以化前保濕後會再用控油base

最近轉左份工要日日化妝
d皮膚應該會頂唔順 想做返個勤力女仔
google完睇法個個唔同。。所以想問下

另外有無邊隻深層清潔面膜可以推薦下?
感謝
有冇人用過heme 唇膏
深色唇可以揀咩唇膏平時用?
想問下大家有冇用過lancome teint idole ultra wear唔知點解有時化左一日翻屋企卸妝會見到出左暗粒粉刺
(ps但妝感真係好靚)
我諗真係夾人...我用佢冇生過粒粒會唔會關你個base事?我覺得依枝粉底完全係輕薄版dw,黎工9個鐘再係戶外做pranking運動都冇甩
想問下如果用左有防曬成分嘅面霜 其實仲洗唔洗落妝?
夏天同冬天要用唔同嘅護膚品架
不規則分享 | 化妝品 + 護膚 32
https://lih.kg/1503445

開定
夾sf可以過新po
唔防呀 但係可以當base用嗰隻 平時我冇化妝就唔會落
我直接防曬跟著就上粉啊 用緊shishedo elixir美白個支防曬
我覺得帶妝時間長會容易起粒粒 反而時間唔太長就冇咩
但係真係持久好好而且好靚
我都係直接防曬跟著就上 但一長時間就會有啲起粒粒
想問下絲用咩防曬
咁既話即係轉返啲清爽型既護膚品已經可以
夏天用清爽型 冬天用番保濕啲
不規則分享 | 化妝品 + 護膚 32
https://lih.kg/1503445
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞