不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
我做高温yoga, 覺得面色好咗
同我有買淘寶usb差電眼罩,幾舒服
但人大,一通宵第二日真係唔洗見人
岩呀

我本身膚質係算好 冇暗瘡個d

但比佢地搞到敏感 生石頭瘡

我仲要敏感左成個月先好!

真係嬲到 貼錢買難受以後唔會再去
有冇plan o既review
呢樣真,好似已經去到product幫到既極限咁
想問下大家有無粉餅推薦?
我當粉底用 唔係補妝 有邊隻夏天持久d?
呢排唔知係咪因爲壓力大好emotional所以皮膚差左好多好唔穩定 大家點睇下面幾個product ar?
1. albion 防敏乳液同水
2. ipsa time reset aqua
3. origins 菇水
4. shiseido 紅妍肌精華
好多絲都推muf 但我混油肌覺得完全唔掂

用咗sofina打底都覺得勁唔控油
fit me反而控油效果又幾ok
Sorry唔記得左覆你
我做完最大感覺係即時白淨光澤左
過左幾日之後毛孔同黑眼圈都有改善
由其黑眼圈好明顯
暫時做左3次
凹凸洞既好轉開始明顯
有咩想知再問
淨係試過菇水,廢,唔過敏同時冇效果
其他3樣未試過

呢個幾月大家都好沉重,心情唔好,
成日去發夢,搞到皮膚唔穩定變差,記得keep住多飲水,盡量放鬆心情

加油
想問用左蜜粉仲洗唔洗噴定妝水
瘋狂爆粒粒 閉口個種
俾大家燒到買make up forever粉餅
但上妝效果唔靚 好似會上到一撻撻咁
試過轉skin care, base都唔得
不過今日我終於搵到一個方法
係用bare minerals嘅kabuki brush上!!!
終於感受到大家點解中意呢個粉底
個妝感真係好靚
不過用佢本身跟開個撲補妝都係會有一撻撻嘅感覺
諗住聽日係12蚊店買一個粉撲再試下睇下得唔得
有冇定期去角質?之前我壓力爆煲,下巴勁爆瘡&粒粒,聽人講敷菇水,可以退紅消炎去暗粒
但我敷左成個星期都唔見效果
依家番工上妝前當潔膚水用算

BTW,咁爆發,我最後去左睇中醫,飲左4劑中醫,見唔再爆就收皮
完全同意
呢間野真係好垃圾 所以去左幾次就冇再去
第一次去已經要我等成半粒鐘先開始做 大佬呀我放工黎做facial都係想relax下姐 點知最後搞到勁晏先走到 要我狗衝跑番屋企
係等緊個段時間我係咁問得未開始未 點知佢地一味淨係識hea我 啲人又係出面吹水勁大聲 驚死我聽唔到咁

妖你咁booking 咁full就唔好再接客啦
屌你咩

針清又唔係清得好 唔會再去囉呢間野
可唔可以分享下點樣好法?
有間唔中用杏仁酸 但我又未覺得嚴重到要睇醫生嘅
btw takami 支藍色精華係咪去暗粒ok?
積雪草精華
mesoestetic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞