不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
各位,有咩網購護膚品既網推介?
幾好,葡萄系列既所有都好好,
冬天就爭啲,就算用佢面霜最深色嗰隻都唔夠,
我乾肌,但夏天好好用唔笠,
紅色支sos精華又係幾好,全空瓶,
新系列未試,有follow開佢創辦人個ig
佢兩公婆睇落幾有心機研究咁
係人地屋企聞過葡萄籽精華水好臭, 唔知係佢個支問題定本身咁
SOS精華有用開, 我自己少左出油(混油雞)
嗅覺既野口味唔同我覺得幾好
16 brand 眼影 有無絲打用過??
AHC枝B5幾正
係wishh 買16x
如果平時有買開gmarket,上去買好似仲平
有出啊 佢呢隻無香精同真係好保濕
韓國啲野得積雪草同呢枝敢用
skin1004積雪草又係咪好好用?用呢支代替B5又得唔得
我用緊dr jart個枝,但係我係擠完瘡,用alcohol swab抺下個傷口再搽積雪草,我無日日用所以答你唔到
之前去左台灣買左個fit me粉餅
如果唔想太重粉感
100蚊入手嘅一個好選擇
lookfantastic
而家皮膚好左,無再敏感
用緊Avene好似唔夠保濕,搽完兩個鐘T字位就出油
係萬寧見到Dr. Belmeur出左積雪草面霜,有冇絲用過可以分享?或者有其他面霜保濕又唔黏笠?

仲有想問下有冇絲做左比堅尼位脫毛?好想做,會唔會好痛?
想問下有無絲整過雙眼皮?
有無邊間推薦?唔好意思唔該曬
依個唔記得睇邊個台灣outuber(好似catie)
話顯色好差 掃係手顯色勁差

而且個人覺得佢個價錢唔吸引
寧願加錢買其他
之前有絲推日本anessa隻防曬好用?化妝會唔會起碎?
用開小金瓶 幾控油幾好推
但我有時用完佢再上妝 下巴會有少少擦膠碎但唔多嘅 算係可接受範圍啦整一整走佢就算
香港嘅西天氣曬到熱到6-9月我真係淨係敢用annesa 用其他都驚曬黑
不過過咗9月就唔好再用喇 對皮膚都幾大負擔 可以用NOV/cruel/sofina/body shop 都幾好用
我一年四季都用佢
我上完佢,換衫戴con,先再上粉
可能隔左陣,我未出現過擦膠碎
粉底用緊mufe個盒粉,或者CDP枝liquid foundation

不過冬天用有啲乾

試過轉用biore,但過敏,下巴勁生暗粒
再轉其他又驚防曬力唔夠,我係好易曬黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞