不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
我混油覺得乾 用完狂爆暗粒
而家爆左勁多粒粒同石頭瘡
7月頭用咗1次 宜家仲爆緊
好多變石頭瘡
可一不可再啊屌 明明乾肌都勁易爆瘡
我都有爆暗粒呀 我都係混油 點解會咁架 係咪唔岩用 定落得唔乾淨?點清除d 暗粒 轉mufe 會唔會好d?
兩樣我都有用呀
人手我諗針清先係重點 同埋會按下摩咁
我尋日都買左 都算好long lasting 不過下巴位就有少少浮粉
有冇絲打有一到夜晚pat陰就會又油又塔嘅問題
用過dry shampoo同頭油粉都冇用
到底係額頭太油定頭髮太油 係咪應該要轉洗頭水?
大家用緊邊隻洗頭水好用
我都係
但我就應該係額頭問題
我以前好少暗蒼 近依一年個額頭多左好多又油
試下搵日唔出街 夾起pat陰
睇下夜晚頭油定額頭油咪知
係屋企風涼水冷又唔郁 2樣都冇乜出油
額頭油應該點搞 只係得吸油紙?
轉洗頭水或者碎粉 之前我都係咁
用lm粉底+碎粉 前額好快油 連頭髮都油
依家有改善?你轉左做d咩
我都係咁 特別係比風吹 成PAT陰油哂....
我之後用左綠色呂,總之用for油性既洗頭水
另外有轉base同碎粉 粉底都冇再用
Je L’aime藍色Amino果支都幾好 我本身都係油頭,又漂染頭髮,但都OK🙌🏻🙌🏻🙌🏻 因為支洗頭水有保濕精華,我個人感覺係無咁油,唔會變石內卜
我都係用LM碎粉,又係D陰好油,原來有關係
咁用咩碎粉好
我都係有咁嘅問題 我額頭同頭髮都好易出油
仲有頭瘡(間唔時) 跟住去左買頭髮用品專門店
佢介紹我用資生堂一隻scalp care深綠色洗頭水
洗個下好爽 冰冰涼涼 洗完會略嫌有少少乾d頭髮
但出油改善左
innisfree綠盒隻碎粉係頭油救星
我用係自己身上佢吸油力勁過dry shampoo

但我個頭都好塔同夾完未出門口已經打回原型
想知有冇咩product救頭髮
唔該晒你絲打
想問下你係咩肌?
碎粉你係拍落額頭定拍落個陰到?
頭塔真係好核突
我落係頭
我係夜晚9點洗頭第二朝9點已經有啲油果隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞