不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
哇 好多
想睇nars 枝遮暇
Escentual 有
琴日睇 成個brand消失左
黎緊9月去旅行 果度天氣凍
有咩cushion岩秋冬天氣用
我本身乾肌
之前用開MUF白盒 想試其他
利申: 5月已經買左機票 唔好屌我
我想散下心

呢堆係我有嘅化妝品
Nars呢支遮瑕唔係唔好 我痘印紅印一支遮瑕膏
黑眼圈一支遮瑕膏 nars呢支我係買黎只用黎遮黑眼圈
但我覺得佢唔夠貼 同埋上完眼好乾
我知有好多好評 但我自己用完就唔係咁鐘意
我會鐘意cdp支遮瑕多好多 cdp最好係貼 融入左皮膚
而且好滑 遮豆印遮得好好 我遲下可能會買多支cdp專遮眼圈 因為眼圈同豆印用嘅色唔同
Cdp 我有嘅野係粧前乳 (潤d同持久兩隻我都有)
鑽光粉底霜 我用 o10色
鑽光粉底筆 用黎補妝同埋想裸妝時用
遮瑕膏 轉用黎遮下巴 咀附近d痘印 (跟埋佢支遮瑕掃用效果好好)
碎粉 我憎到佢個設計pk 哂左好多碎粉 但粉質好滑 上面好靚 好貼 黎緊會升級用la prairie 藍魚子碎粉
粉餅 好貴 但粉質好幼細 用黎定妝補妝都好好 唔厚粉
眉筆我都有cdp 我覺得幾易用 岩我無乜技巧嘅人
唇筆 俾ba氹左買 好少用 覺得無需要
高光 俾佢個樣吸引左 搽落鼻同兩個蘋果肌度令個妝delicate 好多 係小心機嘅化妝品
唇膏 包裝好靚 個掃好好用 不過持久一般(我反而不太喜歡太持久 怕食色 )唔乾 唔使搽潤唇膏都得 但唇膏我至愛都係tom ford 但都會貪新解買下cdp唇粙
係喎,幾時消失左
以後再有折都冇得買了
有冇絲打有整角蛋白?
心思思想試有冇推介
好辛苦打咁大篇野 無乜人回應
Cdp 比較貴
我仲係學生,有無其他遮暇推薦下
我主要想遮黑眼圈
有睇呀絲打不過個post最近係少左人入
大家都冇乜心機你都明
底妝可唔可以講多啲,利甲混油想買
想問下絲打點遮?
我都有用,我遮眼圈係用完橙色再上最淺色果格
再上粉餅做底妝
但成日好似遮瑕膏果個位好明顯,好似深色左一撻咁
今日去睇下excel 先
Etude house 都有三色遮暇,有無絲用過?
調色嘅話Nars個支幾好,不過少乾
之後用fit me淺色再遮一層 再加無色碎粉
如果重要場合會再用mac膏狀六色遮淚溝位

不過如果唔係好深色眼圈 我諗fit me都夠用
又平又唔乾
絲打可唔可以分享下Tom Ford 眼影,想入手leopard sun
有無人用過Mesoestetic 4HA保濕填充精華呀?
覺得好用嗎?
好似好勁咁 可以將D透明質酸分唔同size
好想試下! 但唔平, 想知值唔值得試~~
makeup forever 邊個網有得賣
cdp遮黑眼圈係咪好過nars
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞