不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
我都係岩岩grad 早兩年前year 2/3 開始化妝已經用cdp
我自己覺得貴買平用 我無用開開架野 因為費事每支試
試完個價都係返度
有無絲打用過flowfushi cushion?
求包膠
利申:沙漠肌

就係無心機先要買野
混油我建議用sheer 隻乳液妝前 因為佢比correcting個隻岩我地用 我都係混油
唔使諗啦 我必買o10 粉底霜 超好用 愈夜愈靚就係咁
其他佢嘅cushion 粉底液我無試 因為粉底霜已經好fit我
碎粉呢 我會試佢壓縮個隻 反而我岩岩試完覺得都唔錯
同一大盒碎粉粉質差唔多 但勝在方便補妝
鑽光粉餅唔係唔好 但妝感明顯厚 想裸裸地妝就未必岩
但粉質真係好幼細 成千蚊係貴 但都會買一盒用黎補妝
岩岩買左一盒cdp限量版眼影 隻色超靚 同我頭髮色好match
粉底筆可買可不買 coverage 太低 我唔like
太長唔quote
想試excel三色遮瑕, 有勁深咖啡色黑眼圈
想問下大家係邊度買?係咪莎莎有? or網店
Tom ford眼影我有兩盒 一盒要返屋企check下係咩名
另一盒係disco duct 我買時無記錯係$670 我覺得唔飛粉 粉質靚 顯色度夠 不愧為眼影之王(人地講) 可惜價錢都係偏高 不過我貴精不貴多咁買 所以ok
對我黎講 絕對係!
sor自膠 見到有專門店
用咗the ordinary 咖啡因 同elixir eye cream 呢個組合一個月左右 唔知點解左眼突然間變咗三眼皮之前都試過但可能過一陣或者第2日就無事 今次hold咗2日 有無絲打有建議等我個眼皮變返正常 感謝
我係日本買左黎用
但我覺得唔多好用

返返去用nars/fit me了
我係日本買左黎用
但我覺得唔多好用

返返去用nars/fit me了
sasa 有呀
岩岩買左cdp限量版眼影
我用tom ford
準備9月去日本狗衝
其實我粉底霜同鑽光粉餅都有興趣,兩者coverage如何?
最主要想遮泛紅
其實我買得黎都應該係冬天用,應該都ok?
to 咖啡因 好唔好用
黎緊試
過幾日包膠
粉底霜同鑽光粉餅coverage都高 但粉餅如果當濕粉用就會厚粉左 用黎補妝就ok 我都係有泛紅 都遮到7成
冬天base要用乳霜而非長管 不過記得買佢碎粉 粉質幼細到暈
去日本買平20%左右啦 不過我唔常去旅行 全部都係香港買
我有一盒13 一盒20😊
13返工用 20出街用
呢度成堆cdp tom ford l 加一支la prairie
你可以轉下喎
我發覺我唔撚識用遮瑕膏 上出橙色係直接上粉定要上粉底液 利申: 平時淨係用粉餅
粉底液後再上遮瑕 (我用個隻係咁)
我本身無眼腫問題 但喊完用我覺得去腫幾好 黑眼圈無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞