不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
個人真係覺得好用過muf
Sasa有售嗎?
有層令令地既膠水幾明顯
Me埋眼好柒 絲打有無推介
有見過,卓悅 logon 嗰d都有可能有
好人一生平安
光復雙眼皮
我用緊佢隻貼紙算
貼紙成日覺得頭尾好難痴得好
佢有隻短啲,眼頭眼尾痴兩條都可以
Canmake lip balm 9號
搭單問下fit me粉餅啱唔啱乾肌
粉底液搽到開始出暗粒粉刺,想揾粉餅養下皮膚
窮jj暫時只觀望開架
遲啲會去日本旅行,有日牌推薦(好似見過有人推薦cezzane藍盒)都歡迎呀唔該曬咁多位絲打

另外去過專櫃試上muf,秒速乾裂又唔貼
混油肌表示fit me啱啱好 唔算好控油 搽sofina夏天用都會出油 但唔嚴重 佢甩妝唔會甩得好核突
乾肌可能鼻翼位會麻麻地貼 眼底都係
有冇人用過Paula’s choice 既水楊酸去角質?我用左一陣之後好似仲爆多左粒粒,都唔知係關佢事定係天氣問題。上網睇d人話水楊酸係會有排毒現象既,有冇絲打都有同樣經歷?
呢個世界到底有冇妝感好又持久 又唔會生粒粒既粉底液/cushion ?

早排買左muf 黑色cushion
妝感靚到仆街又持久,但係會生暗粒既仆街

用過inika 個隻粉底 冇生粒粒 但妝感差 好唔貼咁
用埋佢個primer 自己會變刷膠粒 係冇啦啦成面刷膠粒呀

Cdp 個d就硬係好似會氧化咁,唔太好睇
粉底呢啲根本人夾人 有時係粉底問題 有時係手法問題 有時係夾嘅碎粉/primer問題 有時係自己問題 做多啲功課 搵幾款想試嘅 去專櫃試上面 行街行返半日再睇下個妝 岩咪買 唔岩就算囉 實搵到岩架
想買fitme粉餅嘅絲
呢幾日屈臣氏做緊特價89蚊
多謝絲分享
今日去左買扣埋啲易賞錢分埋單$69
頭先出去睇戲卸哂全面妝
就咁單上fit me
返到嚟都幾貼幾靚無暗
遲下熱天再試一試佢真章

利申 混油極易暗沉
個人真係覺得好用過muf
搭單問下fit me粉餅啱唔啱乾肌
粉底液搽到開始出暗粒粉刺,想揾粉餅養下皮膚
窮jj暫時只觀望開架
遲啲會去日本旅行,有日牌推薦(好似見過有人推薦cezzane藍盒)都歡迎呀唔該曬咁多位絲打

另外去過專櫃試上muf,秒速乾裂又唔貼

Cezzane sasa有
日本想買香港冇既粉餅牌子平價有integrate,integrate gracy
18歲絲 混合偏乾肌 容易泛紅 想問下有無精華推介
主要想補水 穩定肌膚

之前用過幾個月呀媽個Estee Lauder夜間精華好似無咩太大效果 (可能年齡唔岩?)

每次用完只係feel到皮膚唔會乾 咁就費時破大費買呢支

感謝
kat von d lock it blotting powder compact
sephora就有得買
又平又好用

轉發

平時咁撚貴都唔使旨意人哋幫襯你啦
祝你步養心殿後塵

Amika 拜拜喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞