不規則分享 | 化妝品 + 護膚 31

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
黎緊去日本, 想買粉餅請問邊隻好?
主要用想黎補下妝, 皮膚偏乾
Sor 中文3
canmake 棉花糖蜜粉餅
補妝勁好用又平
唔該晒~到時睇下先
我都係乾肌 用過canmake 棉花糖粉餅
覺得佢用上臉乾同埋唔上粉 同埋我自己用有少少敏感 可能太乾
上次去日本買咗chifure 嘅粉餅
https://www.chifure-global.com/tc/makeup/face/moisture_powder_foundation.html
不過未開嚟用
但一直有用佢嘅唇膏都覺得好好用同平
仲有指甲油又平又上色

依家用緊1028粉餅 用咗兩餅都冇問題
琴日和理非戴住口罩出街焗住都冇痕冇話唔舒服
未分享過 但唔分享唔得
今日唔小心跌咗clinique粒花花胭脂落地下
諗住冇啦冇啦 碎硬啦
點知

甩左個盒 但成粒胭脂冇碎到
佢分2層放粉餅同撲幾好喎乾淨啲咁,
1028係咪黑色盒個隻啊? 我見佢係台灣牌子係咪香港同日本都係咁上下價錢?
可能我太長氣我講一樣嘢都可以多圖多字
無留意其他post
因為隔離post最近比較靜所以碌入嚟睇下 見到咁樣忍唔住講
我覺得佢可能唔係真心想曬嘅 只係俾人嘅感覺不太好 如果想review真係可以講多少少
笑咗cdp我淨係好耐之前買過粉餅同遮瑕 幫你唔到
想問下有冇絲打試過erno laszlo 既野? 想知效果點
D人講到好勁咁 心郁郁想試下佢個c peel 同冰白面膜 但好貴
以前有隻係美白粉餅 不過已經好耐之前
依家用緊粉紅盒嗰隻

不過都係for 補妝/嗰日懶想塊面唔好咁殘用
補充返 係台灣買好平
本身199台幣 但Watson 一定有折
廢j絲 想睇你review niod
我睇下今晚打唔打到 我用緊嘅嘢有啲多
咁我本身係混乾,canmake 棉花糖蜜粉餅補妝覺得OK,但好少上全面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞