紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
我諗老一輩 用血機會會高過正常一個後生掛

利伸: B在此 用槍指住我迫我捐丫笨
所有機構都係掛名呃人,自己賺到fatfat
優秀民族諗自救

低等民族諗 欖炒

同d廢柴 輸左就耍廢 troll game 一鳩樣

成班低等低智生物,講野前都唔用下腦

Agger
鄰國諗到個方法買血自救
咁算唔算優秀民族
其實捐血同全民退保個理念相似,希望大家後生有能力就捐血比病人(多數老人家),而到大家有需要/老左之後,由下一代捐番比你
唔同既在於,錢有得儲,血無,所以捐血更為重要

但近年社會撕裂,民眾唔相信政府,而且對不同派別既人持敵意,唔好話你唔想捐血比新移民同蝻,本地既廢老同藍絲,就連大愛左膠黃絲,青狗/熱狗,你都咁仇恨,點會想去捐血?

最終受害既一定係自己。但無辦法,呢個係香港人既共業。

認真reply
正皮

思想正確
各個圈子嘅人都憎到對家死無得番轉頭,我梗係要用盡方法傷害你
講真
如果立例捐完後可以攞假一天一定大把人狗衝
公開資料usage

之前喺立法會公開咗

Source or mother?

http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800530.htm

冇講幾多比支那人同新香港人

內科及老人科 51.5%

係喎有附件

紅十字會應該俾咗醫院就唔知用喺邊個度
所以呢方面應該要問醫院
B+表示啋你都戇鳩
返工都攰到死,冇哂精神,工時又全世界最長。唔返工連樓都租唔起
又唔見班有錢佬每三個月捐1/8身家出黎
冇錢收,不了
如果可以指定我包血係比咩類型人士我就捐, 話我黑心都咁話
有紋身,不了
連登仔始終都係中國人,去除唔去中國人個種劣根性

呢個post裡面幾q多小學雞強國人思維
被蝗化仲以為好威威
b+表示不了。
唔比廢老同支那人就捐

被蝗化仲以為好威威

照你咁睇 捐血=文明思維真係得淡笑

啲血唔知捐去邊就捐
捐完就以為自己係大英雄會上天堂
收皮啦垃圾

被蝗化仲以為好威威

照你咁睇 捐血=文明思維真係得淡笑

啲血唔知捐去邊就捐
捐完就以為自己係大英雄會上天堂
收皮啦垃圾

點解要捐血,有本事自己去買
完美強國人表現
一係公開數據,一係比錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞