紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
血係有公開過資料架

血液不足事件,作為繼房屋、土地、器官、奶粉、學位之後,另一個資源被分薄的案例

咁耐以黎,聽到依句最哽耳:捐血救人。
Hi Auntie,捐錢都可以救人啦,知唔知幾多人因為無錢買標靶藥而死?
又唔見手持十幾層樓收租既人捐錢?
錢就係你既,血就係大家既,我Hi Auntie啦。

啲人無血就要我捐比佢,我無錢無樓無女無希望又邊個捐比我/幫下我?
仲要比班既得利益者迫你讓座OT 無補水,俾血佢繼續黎剝削我 ?

完全正確

駁唔到

高質
叫人捐血仲難聽過講粗口
B+表示係絕對唔會捐
咪又係比支那西用哂 不了
捐畀班黑警, 廢老?! 不了

捐比佢地?

全香港嘅血淨係廢老用?你都on99

要D廢老快D歸西就一定要犧牲架啦
以前捐血
捐完之後會請杯野你飲
唔知而加係咪

果杯野稀到好似水咁
唔明點解要咁撚慳
餓死班吸血老妖😡
去日本捐仲有周邊拎
支港,不了

利申:崇日狗
早排住醫院
同房有個支拿廢老輸左幾包血

我就決定唔再捐
班廢老死晒我會考慮再捐返
有愛滋
不了

文員仔
紅十字會日前亦在facebook闢謠,指該中心是本港唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構,而公院佔全港約90%的醫療服務,故中心所收集到的絕大部分血液,都是供應給公院

注意. 唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構
唯一比香港醫院=/=只係比香港醫院

聲明一開波講左多年來冇向香港以外地區的醫療機構提供血液,你要選擇性失明都冇辦法

私院賺賺埋埋大陸人錢, 賣晒比大陸人做手術。

不了。 血係好值錢

邊撚間私家醫院賣血呀,屌你老母

又抹黑

私家輸血做療程唔洗銀?
香港人 做血奴比血蝗十字
私家班狗就用唔洗錢的血 收中國人高價費用
無國藉,不了
太凍 不了
O+ 唔撚捐,吹咩

血液不足事件,作為繼房屋、土地、器官、奶粉、學位之後,另一個資源被分薄的案例

咁耐以黎,聽到依句最哽耳:捐血救人。
Hi Auntie,捐錢都可以救人啦,知唔知幾多人因為無錢買標靶藥而死?
又唔見手持十幾層樓收租既人捐錢?
錢就係你既,血就係大家既,我Hi Auntie啦。

啲人無血就要我捐比佢,我無錢無樓無女無希望又邊個捐比我/幫下我?
仲要比班既得利益者迫你讓座OT 無補水,俾血佢繼續黎剝削我 ?

完全正確

駁唔到

高質

血係有公開過資料架

食屎la你
高永文講明無資料,係商台講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞