紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
捐比煙剷,不了
叫 d廢老捐啦
捐血可唔可以買樓平d先?唔得?不了

住都冇得住仲有心情捐血幫廢老醫病?做人咁冇尊嚴貧血死算啦
其實捐血同全民退保個理念相似,希望大家後生有能力就捐血比病人(多數老人家),而到大家有需要/老左之後,由下一代捐番比你
唔同既在於,錢有得儲,血無,所以捐血更為重要

但近年社會撕裂,民眾唔相信政府,而且對不同派別既人持敵意,唔好話你唔想捐血比新移民同蝻,本地既廢老同藍絲,就連大愛左膠黃絲,青狗/熱狗,你都咁仇恨,點會想去捐血?

最終受害既一定係自己。但無辦法,呢個係香港人既共業。

認真reply
正皮

上一代有撚諗過我地呀。 睇下樓價
日日做到隻狗咁,否了
大家繼續努力
日日做到隻狗咁,不了
捐完血又要返工,不了

幾時立法,捐血可以休2日
唔想益廢老,不了

你呢句說話好狗 唔理你真心定假膠
我祝福你出生不老 永遠唔洗輸血

你捐埋佢果份咪得
我怕痛 不了

唔捐冇問題 但佢話廢老呢句真係

死廢老早日歸西啦
捐畀藍絲、廢老、蝗蝻?不了
以前真係唔覺紅十字會三日唔埋兩日就走出嚟叫春,你班後生真係正仆街嚟
公開資料usage

之前喺立法會公開咗

Source or mother?
屋企好多蚊要養,不了

一班人明知唔捐血自己都有風險,都堅持唔捐,你班受血者就自我反醒下人生啦,仇恨係可以發展到玉石俱焚架,咁撚怕死學咩人咁串,串得起就要有霸氣
B+,唔係怕痛,但不了
一班人明知唔捐血自己都有風險,都堅持唔捐,你班受血者就自我反醒下人生啦,仇恨係可以發展到玉石俱焚架,咁撚怕死學咩人咁串,串得起就要有霸氣

缺鐵貧血 不了
貧血,不了
優秀民族諗自救

低等民族諗 欖炒

同d廢柴 輸左就耍廢 troll game 一鳩樣

成班低等低智生物,講野前都唔用下腦
連登仔始終都係中國人,去除唔去中國人個種劣根性
公開資料usage

之前喺立法會公開咗

http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800530.htm
支那仔開始上水叫人唔好唔捐
公開資料usage

之前喺立法會公開咗

http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800530.htm

冇講幾多比支那人同新香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞