紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
屌你老母我係唔撚捐吹咩

要血就比錢買囉 我仲可以揀賣比邊個
又要講下捐血陰謀論

其實每人一生造血數量有限

捐血對身體損害好大, 由其年紀一大就會出現各種問題

呢個事實西醫係唔會同你講

要人捐血 又唔講血點用分比邊個 咁同偷呃拐騙有乜分別
係得西方文明玩捐血姐
主權移交中國後當然要中國化
賣血收錢先得

血液不足事件,作為繼房屋、土地、器官、奶粉、學位之後,另一個資源被分薄的案例

咁耐以黎,聽到依句最哽耳:捐血救人。
Hi Auntie,捐錢都可以救人啦,知唔知幾多人因為無錢買標靶藥而死?
又唔見手持十幾層樓收租既人捐錢?
錢就係你既,血就係大家既,我Hi Auntie啦。

啲人無血就要我捐比佢,我無錢無樓無女無希望又邊個捐比我/幫下我?
仲要比班既得利益者迫你讓座OT 無補水,俾血佢繼續黎剝削我 ?

完全正確

駁唔到
通常一年捐一次
但認真前幾年好似都無咩點聽過血庫告急 反而係呢一兩年好似隔個幾月就要呼籲一次
肯公佈數據未?
捐血俾新殖民?不了。

O
捐血俾新移民同廢中廢老?
不了
朋友捐到有貧血

捐比佢地?
通常一年捐一次
但認真前幾年好似都無咩點聽過血庫告急 反而係呢一兩年好似隔個幾月就要呼籲一次

商台個日星期都有紅會ad叫人捐
唔想益廢老,不了

你呢句說話好狗 唔理你真心定假膠
我祝福你出生不老 永遠唔洗輸血

你捐埋佢果份咪得
我怕痛 不了

唔捐冇問題 但佢話廢老呢句真係

死廢老
個個
一日唔公開資料都係不了

捐完血坐關愛坐會被廢老批鬥,不了
捐完血坐關愛會被廢老批鬥,不了

捐比佢地?

全香港嘅血淨係廢老用?你都on99
紅十字會日前亦在facebook闢謠,指該中心是本港唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構,而公院佔全港約90%的醫療服務,故中心所收集到的絕大部分血液,都是供應給公院

注意. 唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構
唯一比香港醫院=/=只係比香港醫院

聲明一開波講左多年來冇向香港以外地區的醫療機構提供血液,你要選擇性失明都冇辦法

私院賺賺埋埋大陸人錢, 賣晒比大陸人做手術。

不了。 血係好值錢

邊撚間私家醫院賣血呀,屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞