紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
有冇可能玩到最後
紅十要出錢求人捐

支持賣血

賣血啦
最多咪用者自付囉
捐比私院高價賣比支那人 不了
捐比私院高價賣比支那人 不了

邊間私家醫院賣血呀,屌你老母up得就up
紅十字會日前亦在facebook闢謠,指該中心是本港唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構,而公院佔全港約90%的醫療服務,故中心所收集到的絕大部分血液,都是供應給公院

注意. 唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構
唯一比香港醫院=/=只係比香港醫院
有捐開,d staff平均年紀好似越黎越大
紅十字會日前亦在facebook闢謠,指該中心是本港唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構,而公院佔全港約90%的醫療服務,故中心所收集到的絕大部分血液,都是供應給公院

注意. 唯一向所有公立和私家醫院提供血液的機構
唯一比香港醫院=/=只係比香港醫院

聲明一開波講左多年來冇向香港以外地區的醫療機構提供血液,你要選擇性失明都冇辦法
中心並無備存接受輸血的公立和私營醫院病人人次、年齡和居留身分的統計數據。
有數據又說服到我既話一定捐
btw O+但食緊藥,捐唔到,不了
有朋友有事冇血就捐,捐俾你攞黎?不了

捐比佢地?
其實捐血同全民退保個理念相似,希望大家後生有能力就捐血比病人(多數老人家),而到大家有需要/老左之後,由下一代捐番比你
唔同既在於,錢有得儲,血無,所以捐血更為重要

但近年社會撕裂,民眾唔相信政府,而且對不同派別既人持敵意,唔好話你唔想捐血比新移民同蝻,本地既廢老同藍絲,就連大愛左膠黃絲,青狗/熱狗,你都咁仇恨,點會想去捐血?

最終受害既一定係自己。但無辦法,呢個係香港人既共業。

正確中立嘅觀點

但係我地寧為玉碎,不作瓦全

更何況去到我地老嘅時候,仲死剩幾多香港人?傻鳩黎嘅你
見到又有人話 連登仔老左都會變廢老 依家唔捐血畀廢老 將來會自己都無血用

原來你老左會為左幾舊水參加支持黑警大遊行?

如果我老左變成咁 咁我寧願死早廿年好過係到獻世

通常講我將來一定唔會點點點既人
最快投敵

屌你啲濕鳩判斷死撚開啦

人地志向會唔會變關你撚事咩

最重要呢刻抗敵齊心
見到又有人話 連登仔老左都會變廢老 依家唔捐血畀廢老 將來會自己都無血用

原來你老左會為左幾舊水參加支持黑警大遊行?

如果我老左變成咁 咁我寧願死早廿年好過係到獻世

通常講我將來一定唔會點點點既人
最快投敵

屌你啲濕鳩判斷死撚開啦

人地志向會唔會變關你撚事咩

最重要呢刻抗敵齊心

連自己咩型都唔知
不了
我呢啲寶貴嘅血捐畀賤種支那南亞畜生?
不了
連自己咩型都唔知

去做一次身體檢查就知
香港後生仔生存意義就係捐血捐錢供樓交租等死,係人都想自殺。

無錢嘅後生仔只係一個血袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞