紅會血庫嚴重短缺 O+B+跌至警戒水平

461 回覆
195 Like 8 Dislike
俾大陸人用,不了

之前細個中學畢業都會每1年捐一次,近3年真係彩你都傻
優秀民族諗自救

低等民族諗 欖炒

同d廢柴 輸左就耍廢 troll game 一鳩樣

咁我地真係好撚低等架
錢又無樓又無
血仲要比廢老充電用黎撐人打自己
唔單止低等 仲低賤
叫班有錢佬有樓既捐啦
要供樓 不了
係香港地做後生仔慘撚過隻狗

依家連唔捐血都比人屌

遲啲應該連呼吸都比人浪費地球氧氣
係香港地做後生仔慘撚過隻狗

依家連唔捐血都比人屌

遲啲應該連呼吸都比人浪費地球氧氣

短缺到咁,都仲係唔肯公開數據,究竟係咩原因呢?又唔係要紅十字會將捐血者嘅個人資料公開,大家都係想知究竟d血有幾多,係點分配,每間醫院又會分配到幾多啫

咪係
o型

吃藥中.不了
我呢啲寶貴嘅血捐畀賤種支那南亞畜生?
不了

蝻用都係香港醫院用 將香港血一車車咁上大陸真係痴撚線
捐血?不了
益左廢老,不了
撩鼻屎中,不了

血液不足事件,作為繼房屋、土地、器官、奶粉、學位之後,另一個資源被分薄的案例

咁耐以黎,聽到依句最哽耳:捐血救人。
Hi Auntie,捐錢都可以救人啦,知唔知幾多人因為無錢買標靶藥而死?
又唔見手持十幾層樓收租既人捐錢?
錢就係你既,血就係大家既,我Hi Auntie啦。

啲人無血就要我捐比佢,我無錢無樓無女無希望又邊個捐比我/幫下我?
仲要比班既得利益者迫你讓座OT 無補水,俾血佢繼續黎剝削我 ?

完全正確
我去外國捐都唔捐俾你啦

點解要益廢老廢中大陸人
損比支那用?不了
唔夠重,不了
每日百五個人都唔夠血?
叫佢地自救啦
O+血 冇公屋住 不了
焦土政策
見到又有人話 連登仔老左都會變廢老 依家唔捐血畀廢老 將來會自己都無血用

原來你老左會為左幾舊水參加支持黑警大遊行?

如果我老左變成咁 咁我寧願死早廿年好過係到獻世

通常講我將來一定唔會點點點既人
最快投敵

哇 咁都畀你搶到道德高地

呢句已經解釋晒點解唔見:

捐錢都可以救人啦,知唔知幾多人因為無錢買標靶藥而死?
又唔見手持十幾層樓收租既人捐錢?
錢就係你既,血就係大家既,我Hi Auntie啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞