17/18學年 Non-JUPAS&副學士專區(11)比個offer我

1002 回覆
11 Like 1 Dislike
上岸撚路過
依家先係non-jupas既開始
想當年7月先收到想要個offer
祝大家有offer
深夜一拜,跪求Offer神賜我一個UGC Offer
offer god
polyu
cityu
上岸撚路過
祝大家有offer

Sem4 好辛苦 好大壓力 gpa又唔高
有無人可以教下我點做 小弟HKCC GPA4 一直以為POLYU個additional document唔洗UPLOAD野 YR1雞又唔知申大學要transcript 依家就黎DEAD但係我仲未有 可以點算? 同埋其實有無機會升到 同埋想問下 referenceletter有無用? 因為我見POLYU好似唔洗SUBMIT上去 求有心人幫答 幫答者一定爆3過4盡收OFFER 及早出POOL

幫你推下

hkcc學生報poly會自動transfer transcript資料, email問過,不過唔知year 1係唔係
有冇人知道BU mkt interview有冇self-intro?定係一嚟直接問問題?
BU offer god
有無人可以教下我點做 小弟HKCC GPA4 一直以為POLYU個additional document唔洗UPLOAD野 YR1雞又唔知申大學要transcript 依家就黎DEAD但係我仲未有 可以點算? 同埋其實有無機會升到 同埋想問下 referenceletter有無用? 因為我見POLYU好似唔洗SUBMIT上去 求有心人幫答 幫答者一定爆3過4盡收OFFER 及早出POOL

Reference letter 根本冇用

咁如果報CITY有無用? 我諗住報但係呢排好多PROJECT真係未得閒搞住 唔該哂巴打

我有報City Poly BU
全部都冇r過reference letter
除左UST一定要academic referee

有個壞處係搵錯人寫,推薦人係收生果位教授的仇人。

都有傻仔將封推薦信亂黎,明明個教授係諗住寫一間,佢自把自為改下個title,sd埋去另一間(三大),人地果邊教授同推薦人係識,打個電話去問,個推薦人話冇波。

好彩我地prog leader同我UST報個科既admission officer關係應該幾好
之前就係搵佢黎講呢科既talk
又肯做我推薦人
上岸撚路過
祝大家有offer

的確sen4對gpa唔高<3.6既人黎講真係好大壓力
所以做既野只有盡力捱埋佢
同埋升到上黎發現nonjupas都收好多人下
所以要相信自己既能力
點都有你份架巴打
有冇人知通常BU commu既科, city media communication幾時會有interview /offer ?

淨係知BU commu 2月頭有派offer
有冇人知道BU mkt interview有冇self-intro?定係一嚟直接問問題?

今日in無自介,直接問問題
上岸撚路過
祝大家有offer

的確sen4對gpa唔高<3.6既人黎講真係好大壓力
所以做既野只有盡力捱埋佢
同埋升到上黎發現nonjupas都收好多人下
所以要相信自己既能力
點都有你份架巴打

Sem1太差 已經追左好多 但都係拉到3.4幾 好驚1年幾努力冇回報
Poly 有冇得late application
3.46/4.00 冇bu 英文interview點睇

你bucie

有邊間asso 底分係4

我唔係asso
Sf degree
3.46/4.00 冇bu 英文interview點睇

你bucie

有邊間asso 底分係4

我唔係asso
Sf degree

hku cs interview會問d咩
有冇ching知

成個環節大概幾多分鐘就完?

Reference letter 根本冇用

咁如果報CITY有無用? 我諗住報但係呢排好多PROJECT真係未得閒搞住 唔該哂巴打

我有報City Poly BU
全部都冇r過reference letter
除左UST一定要academic referee

有個壞處係搵錯人寫,推薦人係收生果位教授的仇人。

都有傻仔將封推薦信亂黎,明明個教授係諗住寫一間,佢自把自為改下個title,sd埋去另一間(三大),人地果邊教授同推薦人係識,打個電話去問,個推薦人話冇波。

好彩我地prog leader同我UST報個科既admission officer關係應該幾好
之前就係搵佢黎講呢科既talk
又肯做我推薦人

推薦信都夠膽做假
Interview好認真好有準備啲prof係睇得出(雜牌大學就唔清楚了)

成個環節大概幾多分鐘就完?

巴打,我就都in咗浸大另一科,同一日有人要英文自介,有人唔使,都有人用中文,自介呢啲基本問題,可以準備嘅又點解唔主動啲準備好呢?好過到時你無準備佢又心血來潮問你呢
睇offer果到見到有人報左fashion and textile唔洗interview
係咪高gpa唔洗in直接收
hku a&f
cu pac

offer god
有冇收左中大Engine AS offer

可以加定tg吹下水 做下朋友

https://t.me/nullPtrExcp
有冇收左中大Engine AS offer

可以加定tg吹下水 做下朋友

https://t.me/nullPtrExcp
深夜拜offer
cityu offer god
polyu offer god
Offer god
Interview god
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞