17/18學年 Non-JUPAS&副學士專區(11)比個offer我

1002 回覆
11 Like 1 Dislike
瞓醒拜offer god
hku nursing
拜下offer神 我想入social work
CU senior entry late application 有冇用?
Offer god
Gpa god
Gpa>4
Offer god
只求poly year1 offer

5田5只睇H
Year 1 entry
Offer god
UST
POLY
CiTY
BU
3.46/4.00 冇bu 英文interview點睇
Offer god

你hkcc 咩科

你hkcc 咩科

Sf degree英文系year 2

問mos呀

我想問邊個係mos同埋點解唔直接email佢 唔該哂

Mos係cccu mkt dep head
無記錯巴打係咪cccu bus最多人讀個科?

係呀 咁到底email alex好定mos好?
Mos好似唔太關city mkt事咁喎我自己覺得

如果你唔係讀cccu mkt就梗係唔洗email mos啦
上面位絲打應該以為你係cccu mkt所以先叫你問mos姐
因為佢會比academic advise㗎嘛
直接email alex啦
語氣好啲應該無事嘅
見你講過咁多次睇得出你真係好想知發生咩事

因為真係冇可能會冇interview 喎該哂絲打幫手 感激不盡

原諒我真係好撚煩 因為我真係好撚大壓力 就黎逼癲自己 好撚想死

撐住呀一定會有interview!

多謝絲打
有無人收到cu中文interview
好想有
Bu Hrm
City mkt interview
City offer god
Poly offer god
cgpa>3.6
有無人可以教下我點做 小弟HKCC GPA4 一直以為POLYU個additional document唔洗UPLOAD野 YR1雞又唔知申大學要transcript 依家就黎DEAD但係我仲未有 可以點算? 同埋其實有無機會升到 同埋想問下 referenceletter有無用? 因為我見POLYU好似唔洗SUBMIT上去 求有心人幫答 幫答者一定爆3過4盡收OFFER 及早出POOL

Reference letter 根本冇用

咁如果報CITY有無用? 我諗住報但係呢排好多PROJECT真係未得閒搞住 唔該哂巴打

我有報City Poly BU
全部都冇r過reference letter
除左UST一定要academic referee

有個壞處係搵錯人寫,推薦人係收生果位教授的仇人。

都有傻仔將封推薦信亂黎,明明個教授係諗住寫一間,佢自把自為改下個title,sd埋去另一間(三大),人地果邊教授同推薦人係識,打個電話去問,個推薦人話冇波。

好彩我地prog leader同我UST報個科既admission officer關係應該幾好
之前就係搵佢黎講呢科既talk
又肯做我推薦人

推薦信都夠膽做假
Interview好認真好有準備啲prof係睇得出(雜牌大學就唔清楚了)

咩人都有。想拎咪問。
點解無bucie都有幾千人讀架

cie jj here
好想有

絲打你有咩interview?
Ust bm offer god
好想有

bu中文
瞓醒一拜offer god
BU ISEM CIS
City ELTM EE AIS MGT IM
Poly ISTL GSCM
UST IELM IEEM
好想有

bu中文

絲打剩係報左bu cu?
HKU Offer God
GPA God
offer godsss ielts god
好想有

bu中文

絲打剩係報左bu cu?

係呀
祝你同我都有offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞