香港眾志林朗彦 拎香港人錢去打飛機 仲要del comment

1001 回覆
1221 Like 90 Dislike
個設計真心九唔搭八把遮加個三角牌
字都唔多隻冇message
唔出嚟解釋點解冇落訴求
以後有咩都唔使再預眾志
原因係理解
但俾佢攞咗黎打飛機係事實
1.強調係自己作品
2.唔聽其他人意見
3.作為最重要嘅一份報紙,內容表達得最差

請解釋
點呀...
批評就係分化
有得分我都唔想分
件事搞成咁你估大家想?
呢個鐘數大家唔想訓下教?做鍵戰追擊真係咁好玩咩
我連3條毛都冇得收啊
唔好咁偏激住 無證據眾志呢個組織有問題槍頭一致對外先
條友係咪以為自己好撚獨特呀?眾智D女佢食晒啦
算啦都出左
團結最重要
屌佢老母
以為日本人個個係毒撚用動漫風?
動漫又要無重點
仆街眾志
好9核突呀佢地!
你落名冇問題啊 但好多人都以為眾志淨係掛個名 設計內容排版呢啲有專業人士負責 點知依家搞到好似香港人籌錢比眾志登報出名打飛機咁 成份野同其他差幾班
又話幾個專業設計師
Qr code/free hk都冇係要回應

唔可能一句不分化就冇左件事

真正不分化係佢出黎交代
屌 仲以為得我咁諗
字意模糊 然後把遮有兩層咁
我作為香港人都唔明個設計係有咩用意

跟住頭先睇眾志個fb post
講撚到登報係有賴佢地 wtf
我真係燥左
眾志個主席仲要同中共一樣 不停del不同意見嘅留言
乜柒香港眾志 對你地好L反感!!
除非冇得揀 如果唔係我嘅票係唔會投俾你地!!
唔係講佢落名啊 係講佢騎劫件事啊
仲要放上Facebook claim credit
乜柒重要信息都唔講
我記得日本個廣告
有出過post話乜鬼商品說明條例
所以佢地傾掂咗但唔可以提早公開
原來係指呢樣嘢?

不過咁啦
Japan times入到會場
個排版ok嘅

圖是偷的
呢個時候仲搞乜撚分化 做好正經野 日後再抽秤得唔撚得呀

係咪戇鳩呀
喔噢!
好彩鬼佬唔識日文
見唔到訴求就係事實
捉仆街仔啊
早兩日講梁頌恆,勁多人出嚟鬧我分化。而家眾志搞張poster畀人鬧仆街要交代唔係就追擊。原來搞臭張poster仲嚴重過吹雞叫活動搞到幾十人俾人拉。
呢點真係勁戇鳩
你訴求對象係毒撚咩?仲好自豪咁話個design可以更傳達到比日本年輕一族
根本同個主題同真正嘅對象唔夾
其他版本明明好一百倍,為咗攞光環就完全無視人哋意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞