香港眾志林朗彦 拎香港人錢去打飛機 仲要del comment

1001 回覆
1221 Like 90 Dislike
以後有眾志份都唔會捐 只會捐俾有可信既人做保證人既眾籌
你都戇鳩,主旨唔落,訴求唔落登黎托呀?
眾籌po主第一個post就講左搵到眾志幫手搞晒所有野包括埋design 除左眾籌 基本上眾志係做晒日本個邊既野
呢樣真
唔係話真係好7嘅,無奈佢圖像表達實在未到家
圖本身說不出故事,輔助說明文字又嚴重缺乏,淪為得個外觀嘅野,內容令人一頭冒水
就算係我呢個香港人都唔係好明係咩料子(尤其我唔明日文又睇唔明佢句英文),更何況日本人

講真,我寧願佢簡簡單單用白底黑字,寫封文法啱用字精準嘅公開信算,好過而家成張時裝廣告咁1999
成粒蘑菇朱古力/富士山咁

真正好嘅desgin係合埋都可以睇得好清楚

個三角形警示又係無意義
問題唔係佢哋落名
而係將正式落名 同攬晒成件事去claim credit
係好大分別
其他份份報紙都係無名英雄
得佢哋走出嚟lam
push
ok我誤解左你意思
sor
連japan times都係佢地安排?
我意思係真係純藝術無意義既poster
睇得出條友當正自己藝術家
應該唔係
Japan times 係英文版
成班睇動畫睇上腦既毒撚,識少少日文就以為自己好撚叻

文法同用字奇怪都算,最需要表達既野完全無寫到,又寫埋d中二病既野,戦う?準備要武裝革命?

以上d野都算啦,有d巴絲寫係到表達自己既意見(日文上),唔撚認同就屌人分化。

果然,大家都係有優良血統
你拎普通市民同新聞工作者比?

有啲無跟開香港嘅日本人真係會唔撚清楚我地想講啲咩架。
無Login睇會係無咗個comment
因為據我追po所知其他報都有搭上搭咁搵到真係廣告設計既人去design,要逐個人選拎出泥討論就有啲不切實際(見到佢地時間真係超趕)

事實上朝日傾傾下先知唔可以落信,要直頭用海報形式,咁眾志係件事合作緊,佢話有人幫到手整圖如果真係專業既都可以(不過最後發現個人質素唔得就後話,我諗當時登報team都冇考慮佢會伏)

主要都係眾志今次好似做到下野以為冇問題,但結果都係伏伏地,以後同佢地打交道都真係要小心中伏(不過都後話,而家專心搞好泥緊活動先)
agger
又要拎住把遮 又咩we deserve
就算我係一個香港人 我就咁第一眼睇會覺得似係雨傘運動/真普選多啲
唔推比多啲人睇,下次咪又係眾志

We resist for what we deserve
Push 唔屌唔得
究竟係咪為香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞