香港眾志林朗彦 拎香港人錢去打飛機 仲要del comment

1001 回覆
1221 Like 90 Dislike
四大訴求呢
難道衆志平時冇準備定graphic 唔用template 咁平時蘋果動新聞點解可以咁快起到片?而家又唔係要雕花

香港の自由と民主主義を守る緊急行動

日本共產黨旗下反安倍反日美同盟學生組織SEALDS既日文全名

自由と民主主義のための学生緊急行動 Students Emergency Action for Liberal Democracy

自己諗下學民仔同SEALDS有咩連繫
點解香港咁多人識日文 日本果邊淨係搵周庭代表晒全香港講野 仲要篡改埋成份文宣

我地幾時變左反安倍自民黨反美既一員呀?
安倍岩岩等第一個係G20提起我地炸
洗撚夠未呀
要求香港眾志秘書長罷免林朗彥否則永不支持該組織發起的任何活動
老實講個Design係靚既,係有意思既。

但係有幾個問題,而家報紙既讀者係日本人,
用英文其實已經錯。日本一般大眾既英文能力唔係太理想,特別有d唔係同世界好有接觸既人。如果一個普通師奶睇到佢會先俾英文標題吸引眼球,然後又因為英文佢有可能會Skip。

之後到個Graphics,雨傘Idea對於日本人係冇共鳴,佢地係唔會知戰鬥同傘既關系。如果係香港人睇當然Get到,但今次既目標讀者係日本人。 即係畫黎只係浪費生命同錢。

好喇到最重要既一步就係文章,睇完都冇重心,剩係得二句G20,連我地最重要既幾項要求都冇埋,QR CODE又冇。大佬文寫得衰,個graphics又錯Focus。
點樣同讀者溝通令到佢地收到我地想傳遞既訊息啊

我只係一個設計奴工,個人意見。
我覺得設計係要user centred design,係用家角度出發去思考。而家中箭依d叫藝術家。
Winnie the pooh save hongkong by bus.
呢劑叫眾志班女露埋乳溝道歉都唔撚掂
Sealds 唔係親共架咩?
集中喺光環大師到先
巴打 你講左重點
Cls company
想個傘底果3棟係咩黎?
2&b都入黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞