香港眾志林朗彦 拎香港人錢去打飛機 仲要del comment

1001 回覆
1221 Like 90 Dislike
邊個大師們
解釋清楚就好,咁關於對林先生既設計sense同說話方法有意見而被del po的就轉戰眾志那邊交待好了,無謂推走其他活動po
我都係

we resist for what
真心我知今次落廣告唔好寫長篇大論,但至少寫返4大訴求落返qr code 都唔係好難姐,屌那星點知英文又柒日文又唔通都唔知做乜尻,係咁ためにために都唔知想點撚樣,幅圖又唔知想點放把遮上去撚有人知咩事咩

唔好話日本人,比香港人睇都未必知咩事,英文一句野過咪好,分到紅海咁撚遠既距離又係唔知做乜尻

最後鬼佬又睇唔明,日本人又唔知你up乜尻,香港人睇完就嬲撚到仆街唔知想點,咁就射撚左十幾萬落海,真係嬲撚到聽日dum 撚左份報紙算撚數

佢地可能覺得雨傘=一切香港民主抗爭的象徵,掛?

但今次個重點明明係逃犯條例,而同時仲有好多個點可以講,例如200+1萬人遊行,例如已經有義士被逮,又例如警察的過度執法,無論邊項事件,相關圖像都容易引起街外人嘅同情同心酸──最容易出現同俾機會陌生人嘅情緒

就算話呢啲都唔重要wor乜乜乜,咁……我個人覺得啦,整副手銬或是鐵窗甚至貼一張正在融化、化灰、燒毀、被破壞緊嘅香港地圖,都好過出把雨傘,尤其佢已經係上次運動嘅代表,再用只會加深混淆
push
坦白講
廣告內容一開始已經定咗8899
所以最初設計時就應該用g20/free hk/逃犯條例之類字眼
而唔係佢句濕鳩口號

所以時間少並不能為林乜乜開脫既合理理由

不過通心粉巴攬佢就唔屌住先
算啦
搞手回應左
當係唔好彩買左次貨
唔講果d邀功唔邀功,就係果句slogan嘅layout已經唔知做乜9
We Resist for what?

We deserve.

DLLM 1999.
Push
咁點撚解要save Hong kong啊?無頭無尾,九唔搭八,你確定唔係跟開香港嘅人會明?
只能夠講 有下次 唔好再勞煩林先生

上黎大把平面設計人 叫幾條友每人起一份再擇啦
請問睇左jp times既日本仔知左未
大家都係到FF日本仔點樣先會吸收到,其實大家都係9up緊,自我感覺良好,沒有誰比誰高尚~
安倍出聲

日本人:who fucking care,我都睇唔撚明份野up乜春
遊戲宣傳?旅遊廣告?
留言都鎖埋
Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞