[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
唔係Thanks 係寫佢個住户號碼
唔係Thanks 係寫佢個住户號碼

正 位位獨立一張
記得印埋比自己
比人問起都有得扮中立屌

睇唔睇到張圖

將句Thanks轉返中文,廢老未必識睇

咁有禮貌做乜,人地睇完當你水魚唔理架咋

已改
放屋企門口定信箱好

放門口我怕佢會check 隔離屋 一陣見到原來間間都有就柒

放信箱又怕佢唔check 信箱
屌又要再改過 唔撚記得打番單位number
唔好話投訴
直接話法律責任自負仲好啦

已改
放屋企門口定信箱好

見到個署字 笑死

打漏左 不過算喇要再改過

已改
放屋企門口定信箱好

見到個署字 笑死

霸氣盡失😂😂😂

好撚on9
Lm睇相認
用影印機print張十幾張紙出黎
寫︰霸佔公眾地方不得好死
每家都zip一張入去
嗰家人就以為你發現左係佢
就會好快搬走

呢個得

如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?

你唔係以為而家d人好鍾意老人家下話?
大家唔好錯重點
討論下
放屋企門口定信箱好

why not both 的話上面既問題都仍然會存在
擺信箱個看更咪見到囉
到時冇得扮中立
2揀1既話信箱好d
一打開門發現對面都有咁有咩作為
用拖把駁電,試試個雪櫃

冇壞-上網放左佢比有需要既人,賣到既錢捐左佢

壞-搵收賣佬上門收
大家唔好錯重點
討論下
放屋企門口定信箱好

why not both 的話上面既問題都仍然會存在

黐落雪櫃咪得
返而好奇佢點寫想叫人搬走?

宜家班撚樣以為自己住緊私樓有人服侍你?不過照計私樓一樣冇人會理你

因為現實係好多垃圾工人見到你迫佢搬咁重野,佢寧願辭職搵過份,你估清潔好難搵咩,人工又少

私樓邊有位比你放
攝唔到入門?
分開2/3日放啦
信箱絕對唔建議
應該放係信箱,再放部cam 錄低對字條嘅反應。從佢哋嘅反應可以推論出邊條友做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞