[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?

你估老人家真係大撚曬咩
咁多病痛80幾歲點搬個雪櫃出大堂啊
無錢點買雪櫃啊
你講野個時覺唔覺自己無用腦去思考過啊?!
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

笑撚左, 老婆婆辛苦做左3年, 飯唔食, 醫生唔睇, 終於儲夠錢買個新雪櫃
但係冇錢叫人搬走舊個個又冇錢買送

錯啦,個老婆婆無買新雪櫃,佢知道自己就黎死,
留住個雪櫃係身邊都無用,想放係出面,送比鄰居姐 老婆婆真係好人
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

笑撚左, 老婆婆辛苦做左3年, 飯唔食, 醫生唔睇, 終於儲夠錢買個新雪櫃
但係冇錢叫人搬走舊個個又冇錢買送

老婆婆 會撕張房署紙 之後屌你老母 唔會搬
咩老婆婆 可以咁火大
睇完內文先講作故仔啦

計我話 搵到邊屋掉出來
就買大鐵鏈 鐵閘連櫃綁住佢
再加個大鎖頭
阿姐最多肯同你清中小型家電

例如電腦
廢舊電器回收熱線及回收服務

為便利市民妥善處理電器廢物,由2016年10月開始,營辦商歐綠保會透過熱線電話(2676 8888)提供預約廢舊電器回收及收集服務。主要回收: 洗衣機、雪櫃、冷氣機、電視機及電腦產品,當中包括電腦(即桌上電腦、手提電腦和平板電腦)、列印機、掃描器和顯示器。

透過熱線,公眾可預約回收上述電器,亦可查詢其他廢舊電器回收計劃的資料。

有關回收服務免費,主要針對上述五類電器及電子設備,但須符合等候時間、收集地點的若干條件,而電器狀態亦要保持良好(不論已損壞或可重用)。仍可操作的廢舊電器會轉贈有需要人士重用。其餘的廢舊電器會由營辦商妥善儲存,待屯門環保園的廢電器電子產品處理及回收設施投入服務後,透過拆解程序,將物料循環再造。​

地區的廢舊電器回收服務

廢舊電器回收車會在週末日,輪流到訪全港各區,為公眾提供回收廢舊電器服務。亦有回收站及教育宣傳活動,介紹妥善回收電器的重要。​
要知邊戶有幾難啊,
問看更咪得囉
唔要個雪櫃姐係買過新架啦,
睇下邊戶有人送雪櫃黎咪知,看更應該有mark低

有諗過 但其實係可以俾錢人搬
無論點老法都唔係咁無公德心掛

姐係老人家就可以亂拋垃圾?
呢個情況得消防可以做鳩佢
24小時內要清左佢,唔清就可以檢控
正常買新雪櫃比多1-2百人地會幫你搬舊果個走, 咁都唔肯比

落樓下問看更呢幾日邊家有人收大件貨咪知幾多室囉
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

80歲阿婆天生神力自己搬個雪櫃出大堂?
變左留言版, 增進鄰居感情

咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

80歲阿婆天生神力自己搬個雪櫃出大堂?

條友應該智障先會惗個咁嘅故事
咁個故事會點發展?

變左留言版, 增進鄰居感情

諗起人中之龍公廁個留言版
放紙寫信記得比埋自己
佢點都要自己搬
千祈唔好放d屎呀尿呀入去
到時整污糟人地就唔好啦
咁個故事會點發展?

發乜撚野展我唔知
我只係知你個腦未發育
首先要知佢咩單位
然後拆佢度門 拆佢鐵閘
隊部雪櫃入屋
淨返度雪櫃門喺出面
再搵水泥封住
等佢開極都係開到度雪櫃門
入唔到屋

Ok我知唔好笑
留言板
首先要知佢咩單位
然後拆佢度門 拆佢鐵閘
隊部雪櫃入屋
淨返度雪櫃門喺出面
再搵水泥封住
等佢開極都係開到度雪櫃門
入唔到屋

Ok我知唔好笑

你知就好
好多文盲,人地寫左唔知邊户

是但寫一户號碼屈係佢,等佢受壓力下幫手搬走

笑到我噴飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞