[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
我會試下問下樓下看更先

之後唔得先用print 紙個方法

之後再update 大家
thanksssss
呀婆躺著也中槍
個雪櫃擺明係樓主既!!

阿婆真係慘
80歲就比人假設左又窮又周身病
好需要人關愛個種
喂 廢老嗰篇假膠就咪理啦

正常問大堂會知邊家收過大型傢俱
不過公屋會唔會登記埋幾多室就唔知喇
玩大啲嘅可以check返邊間公司送 再check當日送左雪櫃去邊間 夠惡就一定得
希望樓主快啲搵到兇手 放返啲垃圾去佢屋企門口
將佢個雪櫃搬去走火通道塞住佢,之後縱火,跟住走難果時條走火通道塞住左死返幾條友佢就知自己做錯,好彩既會燒死埋佢

救命呀 報驚先 999幾號電話
變左留言版, 增進鄰居感情

係部雪櫃度貼天滅中共,平反六四
果戶人既單位號碼寫埋

應該好快會消失左

寫習xx去死
好快重案組就會上來查
寫香港獨立上去,半日就俾人清走
我會試下問下樓下看更先

之後唔得先用print 紙個方法

之後再update 大家
thanksssss

問完有冇答案你都可以print紙
張紙寫你同看更傾完知道係邊一戶
俾2日時間佢,如果唔係就公開
到時全幢都知,大家會私底下解決
睇老閉有咩可能唔知邊戶呀 知邊戶再同留言屌個幾位男丁 搬去封撚住佢間屋 最好封撚埋少少水泥
Push
正確做法:
公屋每幢樓都有個房署主任,可以打去
管轄你嗰區既房署,接線入去搵主任投訴。
正確做法:

試過同樓主差唔多
打過去投訴
幾日後係無左
不過都應該係清潔工做
罰唔到個仆街

估到邊個仆街
不過無證據
如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?

你搬唔到關我撚事啊
無錢咪換雪櫃啦咁大個人無撚腦架?
你依家阻住大堂個位就關我事喇
正確做法:

錯,要睇返你自己條邨係咪外判左比出面管理公司
如果係既property 上既野係管理公司搞
如果有打落管理公司就得
正確做法:

補充一下:
房署處理case會以投訴既頻率、人數、case 嚴重程度而有唔同既處理手法,如果好多人同時投訴,房署係會快啲處理。

另外,向樓下保安投訴係冇用,因為佢哋只會佢紀錄,直到達到某個標準先會交畀主任處理。

如果樓主想快速處理個雪櫃,除咗直接搵主任,可以以衛生情況惡劣為由聯絡該區食環。
正確做法:

錯,要睇返你自己條邨係咪外判左比出面管理公司
如果係既property 上既野係管理公司搞
如果有打落管理公司就得

巴打正確,外判咗出去既當然係搵管理公司
係部雪櫃度貼天滅中共,平反六四
果戶人既單位號碼寫埋

應該好快會消失左

好好笑呀
睇老閉有咩可能唔知邊戶呀 知邊戶再同留言屌個幾位男丁 搬去封撚住佢間屋 最好封撚埋少少水泥

點解睇老閉會知邊戶

公屋得,大閘,頂樓外牆有閉路

睇唔睇到張圖
如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

笑撚左, 老婆婆辛苦做左3年, 飯唔食, 醫生唔睇, 終於儲夠錢買個新雪櫃
但係冇錢叫人搬走舊個個又冇錢買送

咁咪叫人幫手搬, 會冇人幫咩? 就咁放係lift口度算點先
首先要知佢咩單位
然後拆佢度門 拆佢鐵閘
隊部雪櫃入屋
淨返度雪櫃門喺出面
再搵水泥封住
等佢開極都係開到度雪櫃門
入唔到屋

Ok我知唔好笑

你知就好

睇到呢句反而笑左

睇唔睇到張圖

將句Thanks轉設中文,廢老未必識睇

睇唔睇到張圖

將句Thanks轉返中文,廢老未必識睇
將句thanks改做中文屌你老母

睇唔睇到張圖

將句Thanks轉返中文,廢老未必識睇

「/ 」都轉返做「或」
廢老唔撚明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞