[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
公屋都有兩門雪櫃

你想講對門呀 ?
如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?

發乜撚野展我唔知
我只係知你個腦未發育

On撚鳩
留名睇update
樓主記得問完管理署後上水update
公屋其實住好多賤人
樓主你遇得少
推冧落地封住其中一個Lift門口位,等啲人出入有困難自然怨聲四起,好快就會有人搬走或𢴇手尾
推冧落地封住其中一個Lift門口位,等啲人出入有困難自然怨聲四起,好快就會有人搬走或𢴇手尾

傻既咩?咁條仆街咪un un 腳睇人幫佢執手尾
老婆婆係吹水架,唔好講多幾頁有人當左係真
咁個故事會點發展?

阿婆有咁大力搬雪櫃出大堂
留名
變左留言版, 增進鄰居感情

眾人相繼向屋主夫人示好

打十幾廿張紙 print岀黎

你條仆街 我知個雪櫃係你嘅 依加人少少 我比次機會你搬走佢 否則有咩留返同個官講
之後入哂落住你個層嘅信箱到 條友淆就會搬架喇

如果我係雪櫃主人 我會print 返張你大我呀.jpg放返落全層住戶
今晚去問看更都未必知
要問早更
公屋都有兩門雪櫃

你想講對門呀 ?

唔撚係你想講咩?係度亂俾膠屌你老母

叫個收買佬上黎收咪得
佢比返廿蚊你添
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

笑撚左, 老婆婆辛苦做左3年, 飯唔食, 醫生唔睇, 終於儲夠錢買個新雪櫃
但係冇錢叫人搬走舊個個又冇錢買送

婆婆其實係買來自己訓入去,等夏天唔駛開冷氣

去死啦廢老
咁個故事會點發展?

阿婆有咁大力搬雪櫃出大堂

on9到笑
好多文盲,人地寫左唔知邊

是但寫一號碼屈係佢,等佢受壓力下幫手搬走

戶戶戶戶戶

樓主問左邊戶未
好似已經當左係廢老做

廢老邊捨得買新雪櫃呀利申尻估
咁個故事會點發展?

咁佢點搬出去?
將佢個雪櫃搬去走火通道塞住佢,之後縱火,跟住走難果時條走火通道塞住左死返幾條友佢就知自己做錯,好彩既會燒死埋佢
呀婆躺著也中槍
個雪櫃擺明係樓主既!!
將佢個雪櫃搬去走火通道塞住佢,之後縱火,跟住走難果時條走火通道塞住左死返幾條友佢就知自己做錯,好彩既會燒死埋佢

公屋民主牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞