[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
唔係有人寫知佢幾多室咩
睇唔到全部字
返而好奇佢點寫想叫人搬走?

宜家班撚樣以為自己住緊私樓有人服侍你?不過照計私樓一樣冇人會理你

因為現實係好多垃圾工人見到你迫佢搬咁重野,佢寧願辭職搵過份,你估清潔好難搵咩,人工又少

人地唔包搬呢D雜物,
知邊戶就搬去佢門口

公屋應該每層樓都個層代表既人士,搵個層代表,逐家逐戶睇下邊家用新雪櫃,就知邊條pk
反正清者自清,過得自己過得人地驚乜比人睇,
剩返唔比人睇既,實身有屎啦

就算唔可以睇哂,剔除法減少可疑單位囉
有送貨登記!
有送貨登記!

係喎
返而好奇佢點寫想叫人搬走?

宜家班撚樣以為自己住緊私樓有人服侍你?不過照計私樓一樣冇人會理你

因為現實係好多垃圾工人見到你迫佢搬咁重野,佢寧願辭職搵過份,你估清潔好難搵咩,人工又少

人地唔包搬呢D雜物,

家居佢地包咗要
公屋民主牆
搬去走火通道玩大佢
有送貨登記!

華生
其實個雪櫃係樓主嘅
係到借連登仔之力唔好比人發現
無你雪櫃咁慘
我果層又係有一家人搬左張按摩椅出去
但張野有埋咕𠱸果d 好似又梅又爛咁
都唔知有無蟲
大堂出哂通告要自己搬返走 無人郁過
D 人真係好自私
如果個雪櫃主人係一個80幾歲既獨居婆婆呢?
個婆婆周身病, 無錢睇醫生, 無仔女..無人照顧
比錢叫人搬走個雪櫃可能已經係婆婆一星期既飯錢了
咁個故事會點發展?
要知邊戶有幾難啊,
問看更咪得囉
唔要個雪櫃姐係買過新架啦,
睇下邊戶有人送雪櫃黎咪知,看更應該有mark低
咁個故事會點發展?

廢老
咁個故事會點發展?

咁關我撚事
咪照dum 撚返佢囉 啊婆大撚晒啊
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

連登仔夾錢改裝個雪櫃做棺材送返俾個阿婆囉
正常送雪櫃實有登記送幾樓喎
無登記就係保安錯啦
但無登記既話房署可以家訪下睇下邊個屋企有新雪櫃用
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

打十幾廿張紙 print岀黎

你條仆街 我知個雪櫃係你嘅 依加人少少 我比次機會你搬走佢 否則有咩留返同個官講
之後入哂落住你個層嘅信箱到 條友淆就會搬架喇
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

笑撚左, 老婆婆辛苦做左3年, 飯唔食, 醫生唔睇, 終於儲夠錢買個新雪櫃
但係冇錢叫人搬走舊個個又冇錢買送
咁個故事會點發展?

無錢睇醫生買咩新雪櫃呀

1 無錢看醫生買新雪櫃
2 無人照顧的周身病80歲婆婆 搬得郁部雪櫃郁難 出門口更難 更何況搬去大堂位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞